Musorujsag
Élő Eredmények

A kinti gólzápor után itthon egy döntetlen is elég volt a Fehérvárnak az EL-ben

MTI/m4sport.hu
A továbbjutás már az első meccsen eldőlt, így mindkét csapat számára az volt a legfontosabb, ne sérüljön meg senki.

A Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott a montenegrói FK Zeta csapatával a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a csütörtök este Felcsúton rendezett visszavágón, így megőrizte négygólos előnyét és továbbjutott.

Az előző idényben bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes együttes egy hete 5-1-re nyert vendégként, így a csütörtök esti összecsapásnak nem volt valódi tétje. A Fehérvár FC a következő körben a liechtensteini Vaduz csapatával találkozik, az első mérkőzést egy hét múlva rendezik Felcsúton.

El-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Fehérvár FC-Zeta FC (montenegrói) 0-0
Felcsút, 2841 néző, v: McLaughlin (ír)
sárga lap: Juhász (66.), illetve  Milojko (34.), D. Vukcevic (45.)
kiállítva: D. Vukcevic (73.)
Fehérvár FC:
Kovácsik – Nego, Juhász, Elek, Stopira – Pátkai (Milanov, 63.), Kovács, Hadzic – Huszti, Scepovic (Futács, 79.), Petrjak (Hodzic, 79.)
FK Zeta:
Akovic – Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic – Goranovic, Milojko, S. Vukcevic (Baosic, 66.), Krstovic, Bosnjak (Kontic, 89.) – I. Vukcevic (Lambulic, 83.)
továbbjutott: a Fehérvár FC, 5-1-es összesítéssel.

Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a fehérvári együttes, amely a kapura is veszélyesebb volt: a hazaiak hatszor, a vendégek pedig csak egyszer próbálkoztak lövéssel. A Fehérvár egy-egy pillanatban tetszetős támadásokat vezetett, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így gól nélküli állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész eseménytelenebbre, már-már unalmasabbra sikeredett, mint az első, de ebben a 45 percben is a magyar együttes volt a kezdeményezőbb, egyben veszélyesebb. A Zeta egyszer tudott némi veszélyt kialakítani Kovácsik kapuja előtt, de az is inkább a fehérvári védelem pillanatnyi bizonytalanságának volt köszönhető. A Fehérvár a hajrában a kapuja elé szegezte az emberhátrányba került montenegróiakat, akik azonban ezt a meccset megúszták kapott gól nélkül.

További tartalmak