Musorujsag
Élő Eredmények

Ami miatt fél órát állt a Honvéd meccse – hihetetlen ok miatt nem szakadt félbe

m4sport.hu
A Craiova – Budapest Honvéd Európa Liga-selejtező visszavágójának 120. percében tumultuózus jelenet közepette hanggránát sebesítette meg a játékvezetőt, ami után több mint fél órát állt a játék, mielőtt a tizenegyespárbajra sor került volna – állítólag nem épp sportszakmai indokok miatt folytatódott a találkozó, a helyi csendőrség a résztvevők biztonságát szem előtt tartva kérte, nehogy félbeszakítsák.

Az északír Hunter épp egy csetepatét igyekezett rendezni, mikor a közvetlen közelében felrobbant a hanggránát. Ezek után előbb mentőautó érkezett az ellátására, de a játékvezető talpra állt, majd megkezdődött a maratoni hosszúságú tanácskozás, mi legyen, félbe szakadjon-e a mérkőzés vagy sem.

Végül a tartalékbíró vette át a stafétát, fél perc futballimitálás – egymást meg nem támadó felek nézték a Honvéd védők labdajáratását – után jöhettek a tizenegyesek. Hogy a kirívó sportszerűtlenség ellenére miért a folytatás mellett döntött az UEFA illetékesekkel egyeztető játékvezetői stáb, annak a helyszínről kapott tájékoztatás szerint megdöbbentő indoka volt: a helyi csendőrség nem tudta garantálni a résztvevők biztonságát, ha a Honvéd ezért jut tovább.

A tizenegyeseket a hazaiak rúgták jobban, de a továbbjutásuk még aligha vehető készpénznek, ugyanis a szövetség vizsgálatát már nem a helyszínen végzik…

 

 

További tartalmak