Musorujsag
Élő Eredmények

Mezőkövesdi vereséggel tért vissza az NB I-be a Zalaegerszeg

MTI
Az újonc Zalaegerszeg 1–0-ra kikapott az előző szezonban hatodik Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 1–0 (1–0)
Mezőkövesd, 2245 néző, v: Erdős
gólszerző: Zivzivadze (20.)
sárga lap: Pekár (60.), illetve Devecseri (15.), Mitrovic (87.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Eperjesi, 25.), Katanec, Neszterov, Vadnai – Szeles T. (Berecz, 60.), Karnyickij – Cseri, Nagy D., Pekár (Vajda, 89.) – Zivzivadze

ZTE FC: Demjén – Tamás K., Lesjak, Devecseri, Bedi – Mitrovic, Kocsis G. (Gergényi, 87.) – Barczi (Bobál G., 71.), Grumic, Babati (Hudák, 76.) – Radó

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, többször eljutott a kapuig is, de a hazai védelem jól zárt. A mezőkövesdiek gyakran letámadással próbálkoztak, a játékrész derekán pedig egy ilyen akcióból megkaparintott labdával – az új igazolás, a grúz Budu Zivzivadze révén – megszerezték a vezetést és előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A szünet után a ZTE sorra dolgozta ki a helyzeteket, háromszor is csak Szappanos bravúrja mentette meg a házigazdákat a góltól. A folytatásban aztán átvette az irányítást a Mezőkövesd, Demjénnek is többször akadt védenivalója. A vendégek a hajrában az utolsó pillanatig próbálkoztak az egyenlítéssel, de az eredmény már nem változott.

Értékelések:

További tartalmak