Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Olaszországban nem kaphatnék ilyen lehetőséget

mti
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint hazájában nem kaphatna olyan lehetőséget, mint a paddock-látogatás, amelyen vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen vett részt.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Nem minden héten, de amikor van időm és lehetőségem, figyelemmel kísérem a Forma-1-et, mert szeretem a sebességet” – nyilatkozta az edző. Hozzátette, fiatal korától fogva, amióta követi a száguldó cirkuszt, a Ferrarinak szurkol, a pilóták közül pedig a néhai Niki Laudára és Clay Regazzonira emlékszik a legszívesebben.

„Tavaly nyáron két kör erejéig kipróbálhattam egy kétüléses versenyautót Baumgartner Zsolttal, felejthetetlen élmény volt. Itt, a kulisszák mögött életemben először járok, ez egy teljesen más világ. Nagyszerű élmény, ilyesmi nem minden nap történik az emberrel” – mondta Rossi.

Hangsúlyozta, köszönettel tartozik Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Magyarországnak, hiszen ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatna.

Mint kiderült, a szövetségi kapitány kedveli honfitársát, egyben névrokonát, Valentino Rossit, a MotoGP hétszeres világbajnokát is. „Soha nem láttam még hozzá hasonló egyéniséget a motorversenyzés világában. Elmúlt negyvenéves, és még mindig aktív, ez hihetetlen” – tette hozzá Marco Rossi.

További tartalmak