Musorujsag
Élő Eredmények

Zsótér Donát: Őszintén? Hidegen hagy, mit skandálnak a szurkolók

Zsótér Donát: Őszintén? Hidegen hagy, mit skandálnak a szurkolók

szegedma.hu
A kisteleki születésű újpesti labdarúgó, Zsótér Donát nem érti, miért kaptak éles kritikát szurkolóktól a Puskás Akadémia elleni NB I-es találkozó alatt, úgy véli, nem dőlt össze a világ attól, hogy az első mérkőzésen kikaptak.

Az Újpest 3-1-es vereséget szenvedett az OTP Bank Liga nyitófordulójában a Puskás Akadémiától szombat este. A lila-fehérek szurkolói az egész találkozó alatt szidták a klub vezetőségét, távozásra szólították fel a belga tulajdonost, Roland Duchatelet-t, valamint az együttes edzőjét, Neboja Vignjevicset is.

A szórásból maguk a játékosok sem maradtak ki, többször is felhangzott a k**va gyenge! – felkiáltás. Zsótér Donát, az Újpest FC középpályása élesen reagált a drukkerek szavaira a szegedma.hu oldalnak adott interjújában.

„Őszintén, engem hidegen hagy, hogy mit skandálnak a szurkolók. Nem tudom, hogy mire föl volt ez a “k**va gyengézés”. Ez volt az első meccsünk, szerintem nem történt tragédia. Nekik ez a véleményük, ettől mi nem leszünk kevesebbek. Csináljuk tovább a dolgunkat, aztán meglátjuk, hogy mi lesz” – mondta a 23 éves játékos.

Hozzátette, mindenképpen győzni szerettek volna a meccsen, az esélyük is megvolt rá, de nem éltek a lehetőségeikkel.

„Ez volt az első mérkőzésünk, így még nem dőlt össze a világ. Kicsivel nagyobb szerencsével meglehetett volna a döntetlen, de most nem jött össze. Megyünk tovább.”

Az újpestiek a Szusza Ferenc Stadion elkészültéig – várhatóan októberig – az  Illovszky Rudolf Stadionban vendégszerepelnek, első meccsüket játszották a Vasas pályáján szombaton.

„A pálya is kicsit furcsa volt. Most tapasztaltuk meg először, hogy milyenek a körülmények az Illovszky Stadionban. A mérkőzés előtt fellocsolták a pályát, így szokatlanul gyors volt, de nem szabad erre fognunk a vereséget. Sok volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban, az átvételek és a passzok minősége sem volt megfelelő. Sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, megvoltak a helyzeteink, ha ezeket ki tudjuk használni a jövőben, akkor eredményesebbek leszünk.”

A bajnokságban a csapat célja, hogy Európa Liga-indulást érő helyen végezzen, de a Magyar Kupában is maradandót alkotnának a lila-fehérek.

A címervita miatt egyébként sem jó a viszony a szurkolók és a klub között, amelyet ezek a megnyilvánulások még rosszabb irányba sodornak.

Kora délután az Újpest FC kiadott egy közleményt, melyben Zsótér magyarázatot ad korábbi nyilatkozatára.

Az Újpest FC közleménye:

Csapatunk középpályásával a szezonnyító mérkőzést követően készült egy interjú, melyben az alábbiak hangzottak el: Őszintén, engem hidegen hagy, hogy mit skandálnak a szurkolók. Nem tudom, hogy mire föl volt ez a k.rva gyengézés. Ez volt az első meccsünk, szerintem nem történt tragédia. Nekik ez a véleményük, ettől mi nem leszünk kevesebbek.”

Ez ügyben érdeklődtünk 10-es számú játékosunknál, hogy pontosan mire is gondolt a fentiekkel kapcsolatban:

„Először is szeretném az elején leszögezni, hogy természetesen nagyon is fontos a szurkolók véleménye, akkor is ha pozitív, és akkor is ha negatív. Az ország legjobb tábora a mienk, akik akkor is ott voltak mellettünk, kísértek el minket, amikor senki más, ezért csak hálásak lehetünk nekik.

A fenti nyilatkozatommal arra akartam rávilágítani, az a legfontosabb, hogy nekünk a pályán kell mindent megtenni azért, hogy a végén győztesen hagyhassuk el azt. Sajnos ez most nem sikerült, de ez még csak az első bajnoki volt, még keményebben kell mennünk előre és most hétvégén fel kell szántsuk a pályát a győzelemért Diósgyőrben”.

További tartalmak