Musorujsag
Élő Eredmények

Bristolban Nagy Ádám önbizalomhiányáról írnak

Bristolban Nagy Ádám önbizalomhiányáról írnak

m4sport.hu/Bristol Post
Terjedelmes cikket írt a Bristol Post Nagy Ádámról. Várhatóan a magyar válogatott középpályás elhagyja a Bolognát, ahol komoly meccshiányban szenved és az angol város Championshipben vitézkedő klubjához szerződik.

Dicsérik Nagy Ádámot Bristolban, ahol úgy gondolják, hogy a középpályásnak vissza kell nyernie az önbizalmát, amelyet a bolognai mellőzöttség miatt elveszített. Amennyiben képes kihozni magából a benne rejlő potenciált, tökéletes védekező középpályást nyerhet a Bristol City, nagy segítségére lehet a csapatnak.

Mint olvasható, Nagy Ádám 2016 nyarán az egyik legkeresettebb fiatal tehetség volt Európában, aki a franciaországi Európa-bajnokság után végül az olasz Bologna csapatát választotta.

Azzal a céllal érkezett a piros-kékekhez, hogy biztos helye lehet a kezdő tizenegyben, ehhez képest három évvel később, 2019-ben csak kétszer élvezhette ezt Sinisa Mihajlovic kezei alatt.

„Nehéz pontosan meghatározni, mitől alakult rosszul a sorsa Olaszországban azt követően, hogy a 2016-os Eb-n figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Érdeklődött iránta a Southampton, a Marseille és a Benfica is, hogy csak pár nevet említsünk, de a Bologna tökéletes helynek tűnt ahhoz, hogy technikailag és taktikailag is fejlődjön, a korábbi olasz válogatott játékos, Roberto Donadoni kezei alatt” – írja a bristoli újság.

Első évét a Bolognában kifejezetten jónak értékelték, és nem feledik Angliában megírni, hogy a 13 mérkőzésből, amelyen Nagy Ádám nem játszott, csak négyet tudott megnyerni a csapat. Pedig a magyar középpályás remek csapatembernek bizonyult, passzainak a 90 százaléka a csapattársakhoz ért.

Megjegyzik, hogy az a kritika érte a 24 éves magyart, hogy túlzottan biztonsági játékot produkál, előre nem elég veszélyes.

Nagy remekül képes mélységből irányítani úgy, hogy mindkét lábát bátran használja, de a Bologna-szurkolók ebből vajmi keveset láthattak, szemben a magyar válogatott híveivel, hiszen a nemzeti csapatban folyamatosan megkapja a lehetőséget és él is vele.

Dicséretesnek tartja a cikk írója, függetlenül attól, hogy a bajnokságban elvétve kapott lehetőséget, a válogatottban így is képes volt folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni, erre jó példa a magyar válogatott 2-1-es győzelme a vb-második Horvátország ellen. A félelmetes középpályával rendelkező horvátokat remek játékkal hatástalanította Nagy Ádám.

Angliában értetlenül állnak a Bologna hozzáállása előtt.

„Ha Nagy Ádám a nemzetközi színtéren folyamatosan így teljesített, akkor miért mellőzték ennyire Bolognában? A válasz egyszerű: a bizalom”- olvasható a Tomasz Mortimer által írt cikkben.

Csak remélni lehet, hogy a Bristol Cityben – amennyiben tényleg ott folytatja – Nagy Ádám megkapja a lehetőséget és bebizonyíthatja, hogy milyen jó játékos.

Nem Nagy lenne az első magyar, aki megfordul a Vörösbegyeknél, Sebők Vilmos 1999-ben az Újpestet a City kedvéért hagyta el.

Borítókép: Budapest, 2018. november 18. Nagy Ádám gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak