Balmazújváros: „Minket nem az UEFA, hanem az MLSZ tett tönkre”

Az NB II-es licenc nélkül maradt Balmazújváros hivatalos honlapján reagált a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken közzétett döntésére, miszerint másodfokon is megvonták a klub indulási jogát a másodosztályú labdarúgó bajnokságban.

(fotó: balmazfoci.hu) (fotó: balmazfoci.hu)A klub rövid, de lényegre törő közleményéből egyértelmű, nem értenek egyet az MLSZ ítéletével:

„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő futballcsapata a Honvédhoz hasonló elbánásban részesült, a különbség mindössze annyi, hogy minket nem az UEFA, hanem az MLSZ tett tönkre. A Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága pénteken véleményünk szerint alaptalanul és jogtalanul elutasította a fellebbezésünket az NB II-es indulás kapcsán”olvasható a balmazfoci.hu-n.

Mivel a másodfokú döntés további jogi eljárást von maga után, jelen állás szerint a Balmazújváros eldöntheti, lejátssza-e soron következő mérkőzéseit. A klub álláspontja ebben is sziklaszilárd:

„Ennek ellenére a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai úgy döntöttek, hogy az ellenfél és a sport iránti tiszteletüket kifejezve elutaznak vasárnap Szolnokra, és lejátszák soros mérkőzésüket. Ezzel is kifejezve köszönetüket a balmazújvárosi szurkolók felé, azon játékosok felé, akik kitartottak a klub mellett, valamint a szakmai stáb, és a vezetőség felé!

Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt időszakban mellénk állt, szóban vagy tettekben támogatott!

Sajnáljuk, hogy a mai magyar futballban ilyen előfordulhat.”

A Merkantil Bank Liga harmadik fordulójának mérkőzéseit vasárnap rendezik.