Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Pál: A négy félidőből hármat jól lehoztunk a Dinamo ellen

m4sport.hu
A klubvezető szerint a BL-csoportkörhöz szerencse is kell, a realitás inkább az Európa Liga csoportköre.
AFerencváros játékosai megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Dinamo Zagreb visszavágó mérkőzés után. MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros hazai pályán 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján a Groupama Arénában, így búcsúzott a sorozattól. A Fradi – amely 5-1-es összesítéssel esett ki – az Európa-liga selejtezőjének negyedik körében folytatja szereplését az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva ellen.

Természetes, hogy kettős érzés van az emberben, de ahogy telik az idő, ez átmegy pozitívba. Innen is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik a vereség ellenére, 10 perccel a lefújás után is éltették a csapatot” – mondta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt vezérigazgatója az M1 Ma este című műsorában.

Tisztában voltunk vele, a Dinamo Zagreb egy erős csapat, de ha úgy vesszük, a két meccs négy félidejéből hármat jól lehoztunk ellenük, ami elég jó arány. A negyedikben sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerettük volna, gyorsan kaptunk két gólt, jött a kiállítás, de nem ezen múlott, a Dinamo egy erősebb csapat, mint a Ferencváros” – összegzett a klubvezető.

Kiemelte, a horvátok egyénileg és a játék sebessége alapján is sokkal gyorsabbak voltak a magyar bajnoknál. Ennek ellenére úgy véli, a zöld-fehér játékosok büszkék lehetnek, hogy idáig eljutottak.

A BL-csoportkörhöz szerencse is kell, az EL-csoportkör sokkal reálisabb dolog. Ettől pedig mindössze két mérkőzés választ el minket. Az infrastruktúránk és a szervezettségünk már a Dinamo előtt jár, de a pályán még ők a jobbak. A Dinamo ellen kiesni a bl selejtező harmadik körében nem szégyen” – mondta Orosz.

Célunk a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, mi minden évben, idén is így megyünk neki a szezonnak. Egy Ferencvárosnál ez másképp nem is nagyon lehet, de a nemzetközi szereplés is a tét  és ha ez sikerül elérni akkor elég nagy rotáció lesz” – mondta azzal kapcsolatban, hogy jelenleg 16 légiós van a Fradi keretében, de a bajnokságba csak 10 nevezhető.

Orosz leszögezte, akkor sem lesz további erősítés, ha a Ferencváros megnyeri a párharcot, és így szerepel a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

További tartalmak