Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi a bajnokságban, Lanzafame Kispesten mutatkozik be a 3. fordulóban

A Fradi a bajnokságban, Lanzafame Kispesten mutatkozik be a 3. fordulóban

MTI
Első két mérkőzésének elhalasztása után a harmadik körben a címvédő Ferencváros is megkezdi az idényt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Az M4 Sport szombaton a DVSC-ZTE FC és a MOL Fehérvár-Diósgyőri VTK összecsapást tűzi műsorára, a többi találkozó az m4sport.hu-n követhető élőben. Az öt 19.30-kor kezdődő találkozóról a Körkapcsolást a 20.12-es Sportvilágban lehet hallgatni a Kossuth Rádióban, illetve a kezdéstől az m4sport.hu-n.

A címvédő Fradi hazai bajnoki mérlege nagyszerű, tavasszal is sokat emlegetett tény volt, hogy 2017 áprilisa óta nem szenvedett pályaválasztóként vereséget az OTP Bank Ligában. Tavaly október 6. óta minden bajnoki meccsét megnyerte a Groupama Arénában, a legutóbbi nyolc hazai bajnokiján 25 gólt szerzett. A Rákóczi mind a két bajnoki találkozóját elveszítette, idegenben 4–2-re, otthon 2–1-re kapott ki, az első mérkőzésén, a MOL Fehérvár FC ellen játszott jobban.

A három százszázalékos csapat közül a legutóbb ezüstérmes MOL Fehérvár FC a Diósgyőrt, a Mezőkövesd a Puskás Akadémiát fogadja, míg az egy meccsel kevesebbet játszott Debrecen a másik újoncot, a Kaposvárhoz hasonlóan pont nélkül álló Zalaegerszeget látja vendégül.

A Loki egy mérkőzésen van túl a bajnoki idényben, azt magabiztosan megnyerte a Kisvárda ellen. Az idei hazai mérlege nagyszerű, az Újpest elleni februári döntetlen óta csak egyszer nem nyert. (Éppen a Kisvárdától kapott ki tavasszal.) Ugyanakkor a legutóbbi öt hazai bajnokiján mindig kapott gólt. Az újonc ZTE szintén csak egy mérkőzést játszott eddig, Mezőkövesden jó játékkal bár, de kikapott. Az egerszegiek 2002-ben nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Debrecenben, 2011 óta először játszanak majd a Loki vendégeként.

Az első két forduló teljesítménye alapján az előző idény két középcsapata „rangadót” vív. A Mezőkövesd mind a két meccsét megnyerte eddig, előbb az egyik (ZTE), majd a másik (Kaposvár) újoncot verte meg 2–1-re. A Puskás Akadémia az idény nyitó mérkőzésén nyert idegenben az Újpest ellen, majd kikapott otthon a MOL Fehérvártól – de nem játszott rosszul, rengeteg helyzetet dolgozott ki. A két csapat az előző idényben játszott mérkőzésein mindig a pályaválasztó nyert, kapott gól nélkül. Sőt, a legutóbbi hét tétmeccsükből csak egyszer tudott a vendégcsapat gólt szerezni.

Érdekesnek ígérkezik a Budapest Honvéd-Kisvárda összecsapás is, mivel az elmúlt két szezonban gólkirály Davide Lanzafame a héten visszatért a kispestiekhez, akik így abban reménykednek, hogy megszerzik első pontjaikat a rossz rajt után.

Az Újpest múlt héten a Diósgyőr vendégeként aratott győzelmével megszakította hosszú nyeretlenségi sorozatát, ezúttal pedig azt a Paksot fogadja, amelytől 2015 októbere óta nem kapott ki. Azóta 12 mérkőzésen négyszer a lila-fehérek nyertek, nyolcszor döntetlen született.

A Fehérvár a Kaposvár elleni győzelemmel kezdett, majd legyőzte Felcsúton a Puskás Akadémiát is. Eddig átlagosan három gólt szerzett mérkőzésenként, a legtöbbet a mezőnyben. Pályaválasztóként február 9. óta csak egy mérkőzését nem nyerte meg, döntetlent játszott előző idénybeli mumusa, a Puskás Akadémia ellen. Legutóbbi vereségét ellenben éppen a Diósgyőr ellen szenvedte el, a második tavaszi fordulóban. A DVTK az előző két találkozóját pályaválasztóként játszotta, a Honvédot legyőzte, az Újpesttől kikapott. Idegenben a székesfehérvári siker óta nyeretlen, azóta hét meccsén mindössze két pontot gyűjtött.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Élőben az M4-en és az m4sport.hu-n
Debreceni VSC-ZTE FC 17.00
MOL Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 19.30

Csak az m4sport.hu közvetíti élőben:
Ferencváros-Kaposvári Rákóczi FC 19.30
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 19.30
Újpest FC-Paksi FC, Illovszky Rudolf Stadion 19.30
Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good, Új Hidegkuti Nándor Stadion 19.30

A bajnokság állása:

1. MOL Fehérvár FC             2  2   –   –      6-2   6 pont
2. Mezőkövesd Zsóry FC     2  2   –   –      3-1   6
3. Debreceni VSC                  1  1   –   –      4-1   3
4. Paksi FC                             2  1   –   1      3-2   3
5. Puskás Akadémia FC       2  1   –   1      3-3   3
6. Diósgyőri VTK                   2  1   –   1      3-3   3
7. Újpest FC                            2  1   –   1      3-4   3
8. Kisvárda Master Good     2  1   –   1      2-4   3
9. Ferencváros                        0  –   –   –      0-0   0
10. ZTE FC                               1  –   –   1      0-1   0
11. Kaposvári Rákóczi FC      2  –   –   2      3-6   0
12. Budapest Honvéd             2  –   –   2      2-5   0

 

További tartalmak