Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rossi tisztában van vele, mit jelent a szlovákok elleni meccs

m4sport.hu
Marco Rossi követte a kupacsapatok szereplését, az újonc Sigérben látja a lehetőséget, és jelenleg a Debrecen és a Mezőkövesd játéka tatszik neki itthonról.
Marco Rossi a magyar–finn Nemzetek Ligája-meccsen 2018. november 18-án (Fotó: November 18, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images) Marco Rossi. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a a montenegróiak elleni barátságos, illetve a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A kerethirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, mindkét meccsen győzelemre számít, és tisztában van vele, mit jelentene Magyarországon egy szlovákok elleni siker.

„Most könnyebb volt összeállítani a keretet, mint egy éve, mindenki játszott, voltak meccseik. Annyira egyszerű most sem volt, mert többeknek nem volt még elég meccsük ahhoz, hogy behívót kapjanak” – mondta a kapitány

„Senkinek nem kell mondani, hogy mennyire fontos a szlovákok elleni meccsünk. Tudjuk, hogy ez nem csak sportszakmailag fontos. De most még a Montenegró elleni meccsre készülök. Ez egy olyan barátságos meccs lesz, ami útmutatást adhat kire számíthatunk Sok új dolgot kipróbálhatunk, de a célunk az lesz, hogy Podgoricából is elhozzuk a három pontot” – mondta az olasz szakember.

Nagy Ádámmal kapcsolatban elmondta, dolgoznak azon, hogy a játékos a csapat teljes értékű tagja lehessen. Napi kapcsolatban vannak vele, a sérülése után nagyon le volt törve, de mostanra már egyre inkább úgy érzi, készen áll a játékra.

„Szalai Ádám jól szerepelt a német bajnokikon tavasszal, folyamatosan játszott, de éppen most vált csapatot. Ez holnap lesz hivatalos. De ő  a válogatottban egy létfontosságú ember” – mondta a támadóval kapcsolatban. Hozzátette, hiába szeretne fiatalokat a csapatban látni, ha egyelőre még mindig Szalai a legjobb magyar támadó.

Elárulta, szorít a Ferencvárosért, hogy sikerüljön az Európa Liga csoportkörébe jutnia, de valamennyi magyar kupacsapat szereplését követte. Az újonc Sigérrel kapcsolatban elmondta, látta őt a Dinamo Zagreb ellen, látta a hibáit is, de látja benne a lehetőséget, és úgy gondolja, még nem szokta meg a nemzetközi szintet. Most elsősorban Nagy Ádám helyettesítésére hívta be, ha a Bristol játékosa mégsem épülne fel.

Az elmúlt fordulókban a Mezőkövesd és a Debrecen játéka tetszett neki a legjobban, több játékos is felkeltette az érdeklődését, Varga Kevinben látja talán a legtöbb fantáziát. Külön gratulált Kuttor Attilának a Mezőkövesd szerepléséhez és nem ment el szó nélkül Cseri Tamás teljesítménye mellett sem, aki az elmúlt három fordulóban három gólt szerzett.