Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd 78 éve, a Kaposvár soha nem látott mélypontról indítaná el a felzárkózást

A Honvéd 78 éve, a Kaposvár soha nem látott mélypontról indítaná el a felzárkózást

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az OTP Bank Liga ötödik fordulójának nagy kérdése, megszerzi-e első pontját/pontjait az újonc Kaposvár, amely fennállása legrosszabb élvonalbeli rajtját produkálja, és a nagy múltú Honvéd, amely 78 éve nem kezdett ilyen gyatrán az NB I-ben.

Az m4sport.hu az NB I. ötödik fordulójának minden meccsét élőben közvetíti.

Nagy reményekkel vágott neki az NB I-nek a Kaposvár, ám Waltner Róbert együttesének lassan rá kell ébrednie, az élvonal bizony más kávéház.

A szerény költségvetésű csapat négy fordulót követően pont nélkül utolsó a tabellán, azaz ugyanúgy áll, mint a 2018/19-es szezon ugyanezen szakaszában az akkor frissen feljutott Kisvárda, a 2015/16-os kiírásban az újonc Békéscsaba és a 2014/15-ös idényben újonc Dunaújváros. A végén a három klub közül egyedül a Kisvárda tudta megőrizni élvonalbeli tagságát.

Amennyiben a Rákóczi szombaton kikapna idegenben a Debrecentől, úgy az OTP Bank Liga 2011 óta íródó történetében másodszor fordulna elő, hogy öt forduló után is pont nélkül álljon egy csapat, ez a 2011/12-es szezonban a ZTE-vel esett meg. Azzal a klubbal, amely a 2003/04-es szezonban minden idők legrosszabb élvonali rajtjával rukkolt elő: a csapat az első nyolc bajnokiján nem szerzett pontot.

Ha pedig a Honvéd is kikapna (a kispestiek az Újpesthez látogatnak), akkor a 2007/08-as idény óta először állna két együttes is pont nélkül öt bajnokit követően.

Az első négy fordulót tekintve egyébként a Kaposvárnak a mostani a valaha volt leggyengébb bajnoki rajtja az NB I-ben, míg a Honvéd 78 éve nem kezdett ilyen pocsékul az élvonalban.

Érdekesség, hogy az 1941/42-es idényben az első hat meccsét elvesztett kispesti csapat edzője minden idők legnagyobb magyar labdarúgójs, Puskás Ferenc édesapja, id. Puskás Ferenc volt – az az együttes éppúgy az Újpesttel játszott az ötödik fordulóban, mint Giuseppe Sannino legénysége fog, a lila-fehérek 6–0-ra nyertek idegenben. A ’41-es gárda végül a hatodik játéknapon szerezte meg első pontját, miután ikszelt a Szeged otthonában.

Az m4sport.hu az NB I. ötödik fordulójának minden meccsét élőben közvetíti.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Szombat:

Újpest–Honvéd 19:30 (M4 Sport és m4sport.hu)
Mezőkövesd–Paks 19:30 (m4sport.hu)
MOL Fehérvár – Kisvárda 19:30 (m4sport.hu)
ZTE – Puskás Akadémia 19:30 (m4sport.hu)
Debrecen–Kaposvár 19:30 (m4sport.hu)

Vasárnap:

Ferencváros–Diósgyőr  18:00 (M4 Sport és m4sport.hu)

További tartalmak