Musorujsag
Élő Eredmények

Kubatov Gábor: „Nem azért hoztuk ide Rebrovot, hogy nice guy legyen”

m4sport.hu
Kubatov Gábor, a 15 év után nemzetközi csoportkörbe jutó Ferencváros elnöke szerint a magyar bajnok az egy éve kinevezett Szerhij Rebrov vezetőedzővel modern és eredményes futballt játszik, de további erősítésekre van szükség ahhoz, hogy a zöld-fehérek Európa meghatározó szereplői legyenek. A pénteki sorsolás miatt nagy ünneplésre nem készült, miközben a 2019/20-as szezon céljairól és a lehetséges igazolásokról is beszélt.

„Végre egy sima meccs” – kezdte a lefújás után az M4 Sportnak adott interjúját némi iróniával a Ferencváros elnöke, hiszen bőven akadtak körömrágós pillanatok a Suduva elleni visszavágó 90 percében, amelyet 4–2-re nyert meg az FTC.

„Nyilván nehéz volt, az egész nap nehéz volt, hiszen hetedik-nyolcadik éve beszélünk arról, hogy itt a helyünk, hogy szeretnénk megmutatni magunkat Európában, ez most végre bekövetkezett. Jó érzés, kár, hogy nem egy vagy két évvel ezelőtt történt meg, én már akkor is úgy éreztem, hogy érettek vagyunk rá. Mindemellett a futballnak egy nagy tanulsága, hogy nagy tetteket ritkán lehet egy könnyű meccsen végrehajtani és kevésszer hullik a siker az ember ölébe, sokat lehet tanulni a labdarúgásból.”

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

„11 játékost hoztunk, mióta Szerhij Rebrov vezetőedző itt van, az ő személye is sokat tett hozzá, hogy itt tartunk, hiszen egy olyan szisztémát játszunk, amely a modern labdarúgáshoz szükséges. Néha ez nem a legszebb futballt hozza, de egy hatékony dolog. A nemzetközi mérkőzéseinken egyetlen vereségünk volt, ez egy óriási dolog. Az az egy a legfájóbb, de ez mégiscsak egy nagy siker.”

„Az idei év a tapasztalatszerzésről szól, de pontosan tudjuk, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot is, mert a bajnoki ágról sokkal könnyebben tudunk idekerülni. A Fradinál a második helyet nem jegyzi senki, ezért bajnokságot kell nyernünk, helyt kell állnunk az Európa Ligában és kupát is kell nyernünk, szóval sok dolgunk van.”

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A lehetséges további erősítésekről Kubatov Gábor azt mondta: „van néhány nap és vannak játékosok, akikkel folynak tárgyalások, de ez a szakmai stáb döntése lesz, hogy a felkínált játékosokból választanak-e valakit vagy várunk még és télen hozunk játékosokat”.

A tavaly augusztusban kinevezett, azóta bajnoki címet nyerő, júliusban 2022-ig hosszabbító, majd a csapatot EL-csoportkörbe vezető Szerhij Rebrovra visszatérve az elnök hozzátette: „nem azért hoztuk ide, hogy egy nice guy [kedves srác – a szerző] legyen, hanem mert az eredményességet vártuk tőle, és az a futball, amit ma bemutattunk, az egy eredményes futball volt. Büszke vagyok rá, hogy ide tudtuk hozni, mégiscsak a világ 41. legjobb edzőjeként jegyezték, azt gondolom, hogy érdemes volt. Van még lépés hátra, kell ezen a csapaton még sokat erősíteni, hogy komoly erőt képviselhessen Európában”.

További tartalmak