Musorujsag
Élő Eredmények

Feczkó Tamás a DVTK új vezetőedzője

Feczkó Tamás a DVTK új vezetőedzője

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjának első öt fordulója után a tabella utolsó helyén szerénykedő Diósgyőr a klub szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, Feczkó Tamás az együttes új vezetőedzője.

A DVTK szeptember 3-án közölte a hírt, hogy távozik a csapattól Fernando Fernández vezetőedző és Tajti József sportigazgató.

Néhány nappal ezelőtt az m4sport.hu is beszámolt róla, hogy edzőváltás lehet Miskolcon és Feczkó Tamás lehet az első számú befutó. A 41 éves szakember iránt sajtóhírek szerint a Budapest Honvéd is érdeklődött, azonban úgy tűnik, a kispestieket irányító Giuseppe Sanninónak az Újpest legyőzésével még bizalmat szavazott a klubvezetés.

Feczkó Tamás 2015-ben végezte el az UEFA Pro licence tanfolyamot, majd a 2016/2017-es szezonban a Merkantil Bank Ligában szereplő Balmazújvárossal a második helyen végzett és feljutott az élvonalba. Szerződése azonban júniusban lejárt és elvállalta a szintén másodosztályú MTK vezetőedzői posztját. A következő idényben a fővárosiakkal bajnoki címet ünnepelhetett és a kék-fehérekkel tartott az NB I-be is, ahol 24 fordulót követően kilenc győzelem, négy döntetlen és 11 vereség után szerződést bontottak vele.

„Engem a kihívások éltetnek, a DVTK viszont a legnagyobb kihívás, amivel eddig találkoztam. Számomra ez egy óriási előrelépés, hiszen a legnépszerűbb és a legnagyobb vidéki klubnak lehetek a vezetőedzője. Nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Most az a legfontosabb, hogy a közönséget vissza tudjuk csalogatni és minél több közös győzelmet éljünk át együtt. A legnagyobb egyéni célom, hogy újra megteljenek ennek a csodálatos stadionnak a lelátói. A csapatnak és nekem is be kell majd bizonyítanom, hogy a szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre, mert a labdarúgás elsősorban a szurkolókért van. Nélkülük nem ugyanolyan. Ez a tábor az országban párját ritkítja. Azt szeretném, ha ez a diósgyőri katlan olyan lenne, mint a régi, ahol mindig tombol a lelátó, a vendégjátékosok lába pedig megremeg, ha kifutnak a gyepre. Nekünk nem marad más, mint hogy feltúrjuk a pályát és kínkeservesen megnyerjük a mérkőzéseket, ha kell, akkor a 90. percben, de ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a szurkolók végig mellettünk legyenek. Őszintének kell lenni, a keret ráncfelvarrásra szorul. Vannak hiányposztok, a tulajdonos úr viszont nagyon korrekt volt és biztosított arról, hogy ezeket a hiányposztokat be tudjuk tölteni. A következő hetekben mérkőzéseket kell nyernünk, de ehhez először a stabilitást kell megteremteni, elengedhetetlen, hogy le tudjuk hozni hátul nullára a meccseket. Ha ez megvan, akkor az már fél siker” – nyilatkozta az új vezetőedző a dvtk.eu-nak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Így zajlott „percről percre” a Neymar-szappanopera
A Le Parisien című francia újság megpróbálta rekonstruálni, mik voltak a nyári átigazolási időszak slágertémájának, Neymar → végül kútba esett – Barcelonába igazolásának fontosabb állomásai. A legfontosabb megállapítás: a megegyezés tulajdonképpen egyszer sem volt elérhető közelségben.
Külföldi futball
Neymar teljesen kiborult a PSG rosszindulatán
A brazil labdarúgóhoz közeli források azt állítják, karrierje során sosem látták még ennyire letörve Neymart, aki nagyon dühös és csalódott klubja, a Paris Saint-Germain magatartása láttán.
Külföldi futball