Musorujsag
Élő Eredmények

Böde: Rebrov kiváló edző, de bízom benne, most én mutatok neki újat

Böde: Rebrov kiváló edző, de bízom benne, most én mutatok neki újat

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Paks labdarúgója, Böde Dániel elárulta, van már benne drukk korábbi csapata, a Ferencváros elleni szombati bajnoki előtt, s bár rengeteg szép emlék köti a fővárosi zöld-fehérekhez, gólt szeretne szerezni és abban bízik, ha megtalálja a góllövő cipőjét, talán újra kitárul előtte a válogatott kapuja.

Több izgalmasnak ígérkező párharccal folytatódik az OTP Bank Liga, de Böde Dániel miatt a Paks–Ferencváros mérkőzés lehet a hatodik forduló egyik legpikánsabb összecsapása.

A csatár 2012 nyarán éppen az atomvárosiaktól igazolt az FTC-hez, és saját bevallása szerint az elején picit el volt veszve a fővárosban, s az első ferencvárosi gólja sem jött azonnal.

„Az első öt fordulóban nem szereztem gólt a Fradiban, a hatodikban viszont sikerült, most ugyanez a helyzet itt Pakson is, bízom benne, hogy most sikerül betalálnom” – mondta huncut mosollyal az arcán a csatár.

„Amikor megvolt az első ferencvárosi gól, utána megnyugodtam és jött a többi, szépen lassan elfogadott mindenki. Meg akartam mutatni, hogy ki vagyok, de soha senkire nem akartam hasonlítani, meg sem fordult a fejemben, hogy én legyek az új Albert Flórián.”

Bödét végül nemhogy elfogadták a drukkerek, egyenesen közönségkedvenc lett az Üllői úton, ahol gólkirály és az év játékosa is lett, de a csapatsikerekből is kijutott neki, kétszer bajnok, háromszor Magyar Kupa-győztes lett a Fradival.

„Hét év alatt rengeteg élményem volt a szurkolókkal. Az utolsó pár hét, mikor a Fradiból távoztam, az olyan élmény volt, hogy mindenkinek azt kívánom, éljen át hasonlót, mert ezért tényleg érdemes elkezdeni focizni. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy a Ferencváros mezét felhúzhassa, meg az sem, hogy a tábor így szeresse.”

Most azonban nem tagadja, ha liftező gyomorral is, de arra készül, hogy elszomorítsa korábbi csapattársait, a Ferencváros-híveket, no meg a vezetőedzőt.

„Szerhij Rebrov egy kiváló edző, a profizmus jellemzi, sokat tanulhatnak tőle a játékosok, de most ellenfélként találkozunk, s bízom benne, most én tudok majd neki újat mutatni a pályán. Már van bennem egy kis gyomorideg, amit próbálok leplezni, de ahogy közelebb lesz a meccs, biztos úgy nő majd bennem ez a drukk.”

A csatár azért is éhes a gólra, s szeretne újra jó teljesítményt nyújtani, mert nem tett még le róla, hogy újra pályára léphessen a nemzeti csapatban.

„Mindig is célom volt, hogy válogatott legyek. Most 32 éves vagyok, s bízom benne, hogy ha megtalálom a góllövő cipőmet és olyan teljesítményt nyújtok, akkor újra felhúzhatom a nemzeti mezt.”

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának programja:

Szombat:

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 17:00 (M4 Sport, m4sport.hu)
Újpest FC-Debreceni VSC, Illovszky Rudolf Stadion 17:00 (m4sport.hu)
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 17:00 (m4sport.hu)
Diósgyőri VTK-ZTE FC 17:00 (m4sport.hu)
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 17:00 (m4sport.hu)
Paksi FC-Ferencvárosi TC 19:30 (M4 Sport, m4sport.hu)

A tabella:

1. MOL Fehérvár FC           5  5   –   –  16- 3  15 pont
2. Mezőkövesd Zsóry FC    5  4   –   1   7- 3  12
3. Debreceni VSC                4  3   –   1  10- 6   9
4. Kisvárda Master Good   5  3   –   2   7- 8   9
5. Puskás Akadémia FC      5  2   1   2   8- 6   7
6. Paksi FC                            5  2   1   2   6- 5   7
7. Ferencvárosi TC               3  2   –   1   3- 4   6
8. ZTE FC                              4  1   1   2   7- 5   4
9. Újpest FC                          5  1   1   3   6-10   4
10. Budapest Honvéd          5  1   –   4   8-13   3
11. Kaposvári Rákóczi FC   5  1   –   4   4-11   3
12. Diósgyőri VTK                5  1   –   4   4-12   3

 

További tartalmak