Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Pál: Mi is szeretnénk, ha minél több magyar játékosunk lenne

Orosz Pál: Mi is szeretnénk, ha minél több magyar játékosunk lenne

fradi.hu
Az FTC vezetősége szurkolói ankétot tartott a héten, a klub elnöke, Kubatov Gábor, valamint vezérigazgatója, Orosz Pál válaszolt a feltett kérdésekre, szót ejtve a külföldi és magyar labdarúgók helyzetéről, Lanzafame és Gorriaran eligazolásáról és a csapatösszetételről is.

„Nekünk is az a célunk, hogy minél több saját nevelésű, hazai játékosunk játsszon a Fradiban – válaszolta Orosz Pál arra a felvetésre, miszerint túl sok külföldi játékos játszik a zöld-fehéreknél. – Ugyanakkor az is a céljaink közt szerepel, hogy bajnokságot, Magyar Kupát nyerjünk és a nemzetközi porondon is jól teljesítsünk. Úgy érezzük, hogy a piacon elérhető magyar játékosokkal ezeket nem tudnánk elérni.”

A klubvezető szerint a külföldi bajnokságokban is az a trend figyelhető meg, hogy egyre több légiós játszik a csapatokban a legnagyobb kluboknál. „Nekünk muszáj lépést tartanunk ezzel, ha címeket, sikereket szeretnénk elérni.”

Orosz Pál arról is beszélt, úgy véli, jó úton halad a csapat utánpótlás-nevelése és amint lesz olyan játékos, aki tehetséges és jó teljesítményt is nyújt, azonnal profi szerződést ajánlanak neki.

Kubatov Gábor is hozzátette a témához saját gondolatait:

„Több itthoni játékossal is próbálkoztunk, de sokan nem tudtak maradandót alkotni, olyan minőséget mutatni, amivel elérhetnénk céljainkat. Viszont Sigér Dávid tökéletes példája egy pozitív történetnek: Sigi nem száz, hanem száztíz százalékot nyújt minden meccsen! Benne nem marad felesleges energia a kilencven perc után, igazi Fradi-szív dobog benne. Hozzá hasonló emberekre van szükség a csapatnál.”

A szakvezetők cáfolják, hogy a Fradiban lenne A- és B-csapat, ugyanakkor a szurkolók szerint a Puskás Akadémia elleni, 4-1-es vereséggel véget érő találkozón az utóbbi lépett pályára.

„A Puskás Akadémia elleni összecsapáson felnőtt és utánpótlás válogatott játékosok sora alkotta a kezdő tizenegyet – reagált a felvetésre Kubatov Gábor. – Nem gondolom, hogy ezt B-csapatnak nevezhetnénk, sokan megirigyelnének egy ilyen kezdőt. Sajnos, ott a második félidőben rosszul ment a csapatnak, de gondoljanak bele… Néhány nappal később az utóbbi tizenöt év legfontosabb meccsét játszottuk, és nyertünk. Szerintem ez a siker mindent megért.”

Davide Lanzafame 2018 nyarán igazolt a Honvédtól a Ferencvároshoz, bajnoki címet nyert az együttessel, majd a nyári átigazolási szezonban, miután két gólt is szerzett a BL- selejtező csoportkörében, visszatért Kispestre.

„Lanzafame egy fontos tagja volt a harmincadik bajnoki címet szerző csapatunknak – mondta Orosz Pál. – Határozott elképzelései voltak arról, hogy ő hogyan és mennyit szeretne játszani, ez pedig nem illett bele a vezetőedző és a klub elképzeléseibe. Kaptunk érte egy remek ajánlatot a Kispesttől, így nem maradt kérdés, hogy elengedjük-e. Gorriaranért is kaptunk egy jó ajánlatot, nem vártunk tovább rábólintottunk. Úgy gondolom, hogy a játékoseladásra nem problémaként kell gondolni, hanem lehetőségként: eladtuk, hozzunk helyette egy jobbat.”

A teljes beszámolót az alábbi linken tekintheti meg.

Borítókép: Kubatov Gábor és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)

További tartalmak