Musorujsag
Élő Eredmények

Későn kapcsoltak a Brees reptette Saints ellen

Későn kapcsoltak a Brees reptette Saints ellen

MTI
Az Amerikai főcsoportban (AFC) a Jacksonville Jaguars, míg a Nemzeti főcsoportban (NFC) a New Orleans Saints jutott tovább vasárnap az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első fordulójából.

A AFC-ben harmadik kiemelt Jaguars pontszegény mérkőzésen tudott győzni a Buffalo Bills ellen úgy, hogy mindössze tíz pontot szerzett a meccsen. A védelmek remekül játszottak, a támdóegységeknek viszont szinte semmi sem sikerült. Ennek ellenére Blake Bortles irányító volt a Jacksonville egyik nyerőembere, aki ugyan csak 87 yardot passzolt, viszont 88-at futott, s a hajrában többször is kulcsszituációban tette ezt eredményesen.

Az AFC-ben így eldőlt, hogy az elődöntőben a címvédő New England Patriots a Tennessee Titanst, míg a második kiemelt Pittsburgh Steelers a Jacksonville-t fogadja.

A hétvége zárómérkőzése a vártnak megfelelően lényegesen közönségszórakoztatóbb játékot hozott, a New Orleans Saints és a Carolina Panthers élvezetes összecsapást produkált. Mindklét támadósor jól játszott, ám amíg az első három negyedben a Panthers képtelen volt touchdownt szerezni, s csak mezőnygólokig jutott, addig Drew Brees irányító vezette Saints háromszor is td-t ért el.

A Saintsnek ennek ellenére izgulnia kellett a a végén, Cam Newton ugyanis nagyszerűen irányította a Carolinát a zárószakaszban, két touchdownt is passzolt, a végén pedig a győzelemért támadhatott csapatával, ám nem sikerült ismét végigérnie a pályán.

Az NFC elődöntőjében, a Saints a Minnesota Vikingshoz látogat, míg a másik ágon a Philadelphia Eagles az Atlanta Falconsszal csap össze.

NFL, rájátszás, 1. forduló:

AFC:
Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills 10-3

szombaton játszották:
Kansas City Chiefs-Tennessee Titans 21-22

NFC:
New Orleans Saints-Carolina Panthers 31-26

szombaton játszották:
Los Angeles Rams-Atlanta Falcons 13-26

A főcsoport-elődöntők programja:

AFC:
New England Patriots-Tennessee Titans, vasárnap 2.15
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars, vasárnap 19.00

NFC:
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons, szombat 22.35
Minnesota Vikings-New Orleans Saints, vasárnap 22.40

NFL

További tartalmak