A Philadelphia és a New England is bejutott a konferencia-döntőbe

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) konferencia-elődöntőjében a Nemzeti főcsoport (NFC) első kiemeltje Philadelphia Eagles 15–10-es győzelmet aratott az Atlanta Falcons felett. Az Amerikai konferenciában (AFC)a szintén első kiemelt New England Patriots 35–14-re verte a Tennessee Titanst, így mindkét csapat ellenfélre vár csoportja döntőjében.

Az Amerikai Főcsoport (AFC) első kiemeltje, a New England könnyedén, 35-14-re győzte le a vendég Tennessee Titans együttesét, ezzel sorozatban hetedik alkalommal játszhat a Super Bowl-ba jutásért. Tom Brady, a bostoniak ötszörös bajnok irányítója 337 passzolt yarddal, közte három touchdown-átadással vezette sikere csapatát. A klasszisnak ez volt pályafutása tizedik olyan playoff-meccse, ahol legalább három td-passzt adott, ezzel megelőzte az örökranglista élén Joe Montanát.

A Nemzeti Főcsoportban (NFC) előzetesen az első kiemelt Philadelphia Eaglest esélytelenebbnek tartották a legutóbbi Super Bowlon vesztes Atlanta Falcons ellen, mivel első számú irányítóját, Carson Wentzet még az alapszakasz végén elveszítette. Ennek ellenére Nick Foles irányításával, s a védelem fantasztikus munkájának köszönhetően egy 15-10-es győzelemmel továbbjutott.

NFL 2017, RÁJÁTSZÁS
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐ

NFC
Philadelphia Eagles (1.)–Atlanta Falcons (6.) 15–10 (0–3, 9–7, 0–3, 3–0)


AFC
New England Patriots (1.)–Tennessee Titans (5.) 35–14 (0–7, 21–0, 7–0, 7–7)