Az Eagles irányítójának stabil játéka volt a kulcs a Super Bowl-győzelemhez

Története során először tudott bajnok lenni a Philadelphia Eagles csapata az amerikaifutball-bajnokságban (NFL). Az 52. szezondöntő (Super Bowl) történéseit Kovács Istvánnal, a Budapest Wolves vezetőedzőjével elemeztük az M4 Sportreggeliben.

A magyar amerikaifutball-válogatott támadó koordinátora úgy véli, a legnagyobb meglepetést Nick Foles, a bajnokcsapat irányítója szolgáltatta rendkívül stabil, magas színvonalú játékával. Foles lett a nagydöntő legértékesebb játékosa (MVP).

„Nagyon igényes, nagyon szép játékot láttunk mindkét csapattól, rengeteg trükkös megoldással. Abszolút élvezhető volt” – mondta Kovács István, akinek kedvenc alakulata pont a vereséget szenvedő New England Patriots, de a szakember elárulta, már a mérkőzés elejétől érezte, hogy az Eagles nagyon magabiztosan játszik.

„Büszke vagyok az egész csapatomra, de sajnos nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Az edzők és a játékosok hatvan percben mérettettek meg, de amit mi nyújtottunk, az ma nem volt elég a győzelemhez. Sok lehetőséget elmulasztottunk az első félidőben. Nem volt elég jó sem a védekezésünk, sem a speciális egységünk, ez pedig nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Philadelphia. Elismerésem az együttesüknek és az edzőjüknek, nagyon komplett játékot mutattak, mi pedig nem tudtuk véghezvinni a terveinket. Csalódott vagyok, de büszke lehetek a fiúkra, mert megint megnyertük az Amerikai Főcsoportot. Rossz, hogy így kell befejeznünk egy olyan szezont, amelyben csupa jó dolog történt velünk” – nyilatkozott a Patriots vezetőedzője, Bill Belichick a mérkőzést követően.

„A mai játékunk nem volt elég a győzelemhez. Nagyon jól támadtak, járattuk a labdát, de nem tudtunk több pontot szerezni mint ők. Nyolc Super Bowlt játszottam már korábban, mindegyik nagy csata volt, de ma nem voltak meg a lehetőségeink. Nem lehet mindig kontrollálni az egész meccset és ma nem alakítottunk ki annyi játékot, amennyi szükséges lett volna a győzelemhez” – reagált csalódottan a vereségre a New England irányítója, Tom Brady.

A teljes beszélgetést az alábbi videóra kattintva megtekintheti.