Musorujsag
Élő Eredmények

Megszületett az NFL történetének legnagyobb szerződése

Megszületett az NFL történetének legnagyobb szerződése

MTI
Amikor lehetőséget kapott remekül játszott a New England Patriotsban, de nem tudta kiszorítani Tom Bradyt.

A San Francisco 49ers megkötötte a profi amerikaifutball-liga (NFL) történetének legnagyobb szerződését irányítójával, Jimmy Garoppolóval.

Az elmúlt idény közepén a New England Patriotstól megszerzett játékos ötéves, 137,5 millió dolláros megállapodást kötött a klubbal.

A 26 éves Garoppolót a 2014-es draft második körében választotta ki a New England, de három szezon alatt csak két meccsen léphetett pályára kezdőként, mivel az ötszörös bajnok Tom Brady pozíciója 40 évesen is megkérdőjelezhetetlen.

Garoppolo ugyanakkor a 2016-os szezonban – amelyet Brady négymeccses eltiltással kezdett – az első két mérkőzésen fantasztikusan játszott, és már ekkor nagy jövőt jósoltak neki.

Az előző idény közepén végül a San Francisco 49ers egy második körös draftjogért megszerezte az irányítót, aki a 13. játéknapon kapta meg kezdőként a lehetőséget, majd a hátralévő öt összecsapáson győzelemre vezette a csapatot. Ebben a rövid periódusban a Jimmy G becenévre hallgató játékos a legjobb statisztikákkal rendelkező irányító volt.

NFL

További tartalmak