A rájátszásba jutó Chargers az utolsó pillanatokban fordított a Chiefs ellen

A Los Angeles Chargers az utolsó négy percben 14 pontos hátrányt ledolgozva győzte le a Kansas City Chiefs együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöki rangadóján.

Los Angeles Chargers-Kansas City Chiefs, Philip Rivers (Fotó: chargers.com) A Los Angeles Chargers irányítója, Philip Rivers (Fotó: chargers.com)


Az AFC konferencia két legjobb mérleggel álló csapatának meccsén a hazai Kansas City volt végig előnyben, a negyedik szakasz közepén pedig a futó Damien Williams touchdownja után kényelmesnek tűnő helyzetbe került, mivel 28-14-re vezetett.

Ezt követően viszont a Chargers nagyszerűen "hajrázott": kevesebb mint négy perccel a vége előtt Justin Jackson futásával feljött 28-21-re, majd a védelem gyorsan visszaszerezte a labdát, Philipp Rivers irányító pedig két és fél perc alatt a hazaiak célterülete elé vezette csapatát, ott pedig Mike Williamsnek adott touchdown-passzával 28-27-re csökkentette a különbséget. A Chargers ezek után nem az egy pontot és így a hosszabbítást jelentő rúgást választotta, hanem két pontért indított még egy akciót a 4 yardos vonalról, Rivers pedig ismét kiválóan játszotta meg Williamset, amivel csapata győzött.

A Los Angeles Chargers ezzel 2013 után tudta ismét legyőzni csoportriválisát, s most már hozzá hasonlóan 11 győzelemmel és 3 vereséggel áll, ráadásul biztosította helyét a rájátszásban. A két csapat között a konferencián belüli mérleg rangsorol, melyben jobb a Chiefs, így továbbra is a kansasiek állnak a főcsoport és egyúttal az AFC nyugati csoportjának élén.Eredmény:
Kansas City Chiefs-Los Angeles Chargers 28-29