Sima meccseken jutottak az esélyesek az NFL főcsoport-döntőkbe

A Kansas az Indianapolist, a Los Angeles Rams pedig a Dallas Cowboys együttesét legyőzve jutott a csoportja döntőjébe.

epa07279071 Kansas City Chiefs wide receiver Tyreek Hill catches a pass to get a first down against the Indianapolis Colts in the first half of the NFL American Football Conference Divisional Round playoff American Football game at between the Indianapolis Colts and the Kansas City Chiefs at Arrowhead Stadium in Kansas City, Missouri, USA, 12 January 2019. EPA/TYLER SMITHAz Amerikai (AFC) és a Nemzeti Főcsoportban (NFC) is az esélyesebb csapat, a Kansas City Chiefs és a Los Angeles Rams biztosította helyét az észak-amerikai amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőiben.

A korábbi, magyar idő szerint még szombat este kezdődött mérkőzésen, az AFC-elődöntőben a Kansas City hazai pályán annak ellenére is könnyedén verte az Indianapolis Colts együttesét, hogy irányítója, az alapszakaszban 50 touchdown-passzt adó Patrick Mahomes ezúttal csak futással jutott be az ellenfél célterületére. Mahomes így is jól játszott és 278 passzolt yardig jutott.

A Chiefsből - amely az 1993-as idény óta először jutott el a főcsoportdöntőig - négyen is futott td-t értek el, a csapat védelme pedig, amely az alapszakaszban a 32 csapatos mezőny egyik legrosszabbja volt, ezúttal remekül teljesített és jól semlegesítette az indianapolisi támadókat.

A Kansas City jövő vasárnap a New England Patriots-Los Angeles Chargers összecsapás győztesét fogadja.

Az NFC-ben a második kiemelt Los Angeles Rams két futója, a 123 yardig és 2 td-ig jutó C. J. Anderson, valamint 115 yardot és 1 td-t szerző Todd Gurley vezérletével odahaza győzte le a Dallas Cowboys csapatát.

A Rams ezt megelőzően 14 éve nyert utoljára rájátszás-meccset, s jövő vasárnap vagy hazai pályán fogadhatja a címvédő Philadelphia Eaglest, vagy az első kiemelt New Orleans Saints otthonába utazik.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
Amerikai Főcsoport (AFC):
Kansas City Chiefs (1.)-Indianapolis Colts (6.) 31-13
Nemzeti Főcsoport (NFC)
Los Angeles Rams (2.)-Dallas Cowboys (4.) 30-22

vasárnap játsszák:
AFC:
New England Patriots (2.)-Los Angeles Chargers (5.) 19.05
NFC:
New Orleans Saints (1.)-Philadelphia Eagles (6.) 22.40