Musorujsag
Élő Eredmények

A Patriots nyerte minden idők legpontszegényebb Super Bowlját

MTI
A New England Patriots nyerte az NFL nagydöntőjét, az 53. Super Bowlt, miután 13-3-ra legyőzte a Los Angeles Rams együttesét.
(fotó: EPA/ERIK S. LESSER)

53. Super Bowl:
New England Patriots-Los Angeles Rams 13-3 (0-0, 3-0, 0-3, 10-0)

Az atlantai összecsapás a Super Bowlok történetének legkevesebb pontjával záruló mérkőzését hozta, a Rams a második csapat, amely mindössze három szerzett ponttal zárta a Super Bowlt.

A Patriots története hatodik bajnoki címét szerezte, ezzel az örökrangsor élén utolérte a Pittsburgh Steelerst. Az irányító Tom Bradynek ugyancsak ez volt a hatodik bajnoki címe, ő az első ilyen játékos az NFL-ben.

A döntő legértékesebb játékosának (MVP) Julian Edelmant választották, a Patriots elkapója 10 elkapással 141 yardot hozott csapatának.

A New England vezethette az első támadást és a futójátékokkal jól is haladt előre, de a kilencedik nagydöntőjén szereplő Tom Brady rögtön az első passzából eladta a labdát. A Rams ugyanakkor nem élt a lehetőséggel, így újra a riválishoz került a labda. A következő támadássorozat végén már pontokat szerezhetett volna a Patriots, de Stephen Gostkowski 46 yardról mellé rúgta mezőnygól-kísérletét.

(fotó: EPA/LARRY W. SMITH)

A második negyed elején megszerezte a vezetést a New England: Gostkowski 42 yardról már nem hibázott. Az egész első félidőben a védelmek játszották a főszerepet, így a nagyszünetig nem is változott az eredmény (3-0).

A Rams első valamire való támadását a harmadik negyed közepén vitte végig, de be kellett érnie Greg Zuerlein 53 yardos mezőnygóljával (3-3).

A negyedik negyed elején is a védelmek domináltak, majd hosszú idő után Brady remek passzokkal juttatta el a támadókat a gólvonalig, onnan pedig a futó Sony Michel megszerezte a mérkőzés első touchdownját (10-3). A Rams az egyenlítés reményében támadhatott, jól is haladt előre, de Jared Goff 4 perc 17 másodperccel a vége előtt eladta a labdát. A hátralevő időben a Patriots futásokkal mezőnygól távolságig jutott, Gostkowski pedig 41 yardról berúgta, amivel bebiztosította a győzelmet.

(fotó: EPA/MICHAEL ZARRILLI)

A Rams bő egy perccel a vége előtt még mindent egy lapra feltéve támadott, de csak Zuerlein kihagyott mezőnygóljáig jutott el.

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1170710"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A New England nyerte minden idők legpontszegényebb NFL-döntőjét
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/02/K__AP20190204045-1024x700.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
NFL

További tartalmak