Musorujsag
Élő Eredmények

Tízéves mélypontra zuhant a Super Bowl nézettsége

MTI
Alig százmillióan nézték az Egyesült Államokban a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjét, az 53. Super Bowlt, ami az elmúlt tíz év legalacsonyabb nézőszáma.
Atlanta, 2019. február 4. A halszemoptikával készített felvételen tűzijáték világítja be az atlantai Mercedes-Benz stadiont a New England Patriots és a Los Angeles Rams elleni mérkőzés félidejében az Egyesült Államok profi amerikaifutball-ligájának (NFL) 53. alkalommal rendezett döntőjében, az úgynevezett Super Bowlon 2019. február 3-án. A döntőt a New England Patriots nyerte 13-3-ra, története hatodik bajnoki címét szerezve meg a győzelemmel. MTI/AP/Morry Gash A halszemoptikával készített felvételen tűzijáték világítja be az atlantai Mercedes-Benz stadiont az 53. Super Bowlon (Fotó: MTI/AP/Morry Gash)

Az már a hétfő előzetes adatok alapján biztosnak tűnt, hogy váratlanul alacsony nézettséget produkált az atlantai meccs, melynek közönségaránya 44,9 százalékos volt. A Nielsen közönségmérés aztán hétfőn este közölte, hogy 100,7 millió amerikai volt kíváncsi a New England Patriots-Los Angeles Rams találkozóra, melyet a bostoni gárda nyert meg 13-3-ra.

A Super Bowl hagyományosan az év legnézettebb műsora az Egyesült Államokban, ahol 2015-ben érte el az eddigi rekordot 114,4 millió nézővel. Legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy a mostaninál kevesebben kapcsoltak az NFL döntőjére.

NFL

További tartalmak