Musorujsag
Élő Eredmények

Százmillióért hosszabbított irányítójával az Eagles

Százmillióért hosszabbított irányítójával az Eagles

MTI
A tavaly bajnok Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapata négy évvel, a 2024-es szezon végéig meghosszabbította irányítója, Carson Wentz szerződését.

A megállapodás új időtartama alatt 128 millió dollárt kereshet a 26 éves játékos, ebből 107 milliót garantáltan megkap, illetve különböző bónuszokkal és ösztönzőkkel akár 144 millióra is nőhet az összeg. Az eddigi kontraktusából hátralévő két évvel együtt így akár 170 milliót is hazavihet Wentz.

„El sem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok, hogy további hosszú évekig ebben a nagyszerű városban játszhatok. Ez a világot jelenti nekem, amióta idekerültem a draftról. Tudtam, hogy ez egy különleges hely és itt vannak a legszenvedélyesebb szurkolók” – mondta Wentz videoüzenetében.

A 2017-es idényben Wentz fantasztikusan játszott, rájátszásba vezette a Sasokat, de az alapszakasz hajrájában térdszalagszakadást szenvedett, így cseréje, Nick Foles vezette bajnoki címre a Philadelphiát. Az előző szezonban szintén megsérült az alapszakasz végén, emiatt a playoffban ismét Foles irányított.

Wentz mostanra felépült, így már a tavaszi összetartásokon is részt tudott venni.

NFL

További tartalmak