Musorujsag
Élő Eredmények

Az NFL-címvédőnél kötött ki az Oaklandtől elengedett elkapó

mti
Antonio Brown, a profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobb elkapója a New England Patriots csapatához szerződött néhány órával azután, hogy az Oakland Raiders elengedte őt.

Brown új megállapodása egy idényre szól, a fizetése 15 millió dollár lesz, sőt amerikai médiaértesülések szerint 9 millió dolláros aláírási bónuszt is tartalmaz. Bemutatkozására legkorábban a második játékhéten kerülhet sor, vasárnap még nem léphet pályára, amikor a Patriots éppen korábbi csapata, a Pittsburgh Steelers ellen játszik.

A 31 éves játékos posztjának egyik legeredményesebbje volt az elkapások, yardok és touchdownok tekintetében az elmúlt években, kapcsolata azonban megromlott a Steelersszel, ezért a klub egy harmadik és egy ötödik körös draftjogért elcserélte őt, így került a kaliforniaiakhoz.

Rövid oaklandi pályafutása alatt gyakorlatilag az egész holtszezon Brownról, és az őt övező botrányokról szólt: először fagyási sérüléseket szerzett, mert nem megfelelően használt egy kiroterápiás eszközt, majd visszavonulással fenyegetőzött azt követően, hogy az NFL nem engedte neki annak a sisaknak a használatát, amely elavultsága miatt már nem megfelelő a ligában. Brownt később a kihagyott edzések miatt a klubja is megbüntette, ezt – bár belügy volt – ő a közösségi médiában nyilvánosságra hozta.

Az ügy egészen addig fajult, hogy a játékos és Mike Mayock, a Raiders ügyvezető igazgatója kis híján összeverekedett egymással. Brown nem sokkal később elnézést kért a világhálón, néhány óra múlva viszont már azt kérte, hogy engedjék őt el a klubtól – lemondva ezzel a márciusban kötött szerződésében neki garantált közel 30 millió dollárról –, végül pedig a Raiders szombaton el is bocsátotta. A döntés következtében Brown szabadon igazolható volt, ezt használta ki a New England.

NFL

További tartalmak