Musorujsag
Élő Eredmények

Bacskai: „Nem lehet félvállról venni a közönséget”

Felix Promotion
Emlékezetes évzáró rendezvényre készül a Felix Promotion, ehhez nagyban hozzájárulhat a negyedik profi összecsapására készülő korábbi Európa-bajnok olimpikon, junior világbajnok Bacskai Balázs.

A bokszvállalkozás pénteken, a székesfehérvári Lakeside Hotel konferencia csarnokában rendezi idei utolsó élő televíziós nemzetközi bokszgáláját, amely ismét kiváló magyar és külföldi profi ökölvívókat vonultat fel. Az esemény egyik főmérkőzésen a helyi erőt képviselő Törteli Balázs (14 győzelem, 1 vereség) kisváltósúlyban küzd a magyar bajnoki övért, mégpedig a kiváló, több külföldi csatát sikerrel megvívott Szabó Zoltán (18 győzelem, 9 vereség) ellen. A programban helyet kapott Bacskai Balázs is, akinek olasz ellenfele Alex Marongiu egy igazi meglepetés ember, hiszen eddig négyszer sikerült borítania a papírformát. A felek nyolc menetben mérik össze erejüket.

„Fontos, hogy minél több mérkőzést vívjak, ennek érdekében Rácz Félix sűrű programot diktál nekem – kezdte Benji. – Minden ellenfélre oda kell figyelni, még akkor is, ha papíron az olasz számít az eddigi legkevésbé bonyolult feladatnak, hiszen kevés tapasztalattal rendelkezem a profik között, neki viszont sikerült már megtréfálnia egy-két srácot. Győzni kell, lehetőleg jó bokszot bemutatva, hogy ezzel is megalapozzak a karrierem későbbi, nagyobb állomásainak.”

Bacskait mérkőzésről-mérkőzésre egyre több szurkoló kíséri el, akik aktívan támogatják a fővárosi versenyzőt a küzdelmek közben. Mindez nagy örömmel tölti el a középsúlyú kiválóságot.

Bacskai Balázs (Fotó: Felix Promotion) (Fotó: Felix Promotion)

„Nagyon fontos, hogy kiszolgáljam a közönséget, hiszen a rajongók azért vesznek belépőjegyet, és utaznak el a gálákra – jelentette ki Bacskai. – Ezt az érdeklődést nem lehet ökölvívóként félvállról venni, nem elégedhetek meg egy olyan produkcióval, amelynél akkor, abban a pillanatban nyújthattam volna jobbat is. Természetesen mindig a győzelem a legfontosabb, de a „most ennyi is elég volt” szemlélet a profik között nem vezet sehová, hiszen ezt a szurkolók is kiszúrják. De hogy mást ne mondjak, eljöhet az a pillanat, amikor a karrierem egy későbbi szakaszában, egy nehéz pillanatban a bokszrajongók támogatása adhatja majd meg azt a pluszt, amivel a magam javára fordíthatom a küzdelmet!”

Kötelek közé lép még a WBO-ifjúsági bajnok Egedi Renátó, a cirkálósúly hazai trónját birtokló Darmos József, a veretlen nagyváltósúly ranglista vezetője, Berki Ferenc Junior, a szintén veretlen Surman Zoltán Jr., a helyi illetőségű Márton Balázs, a WBC félnehézsúly volt ifjúsági bajnoka, a német Tony Kraft, a hasonlóan veretlen James Kraft, illetve a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka, Sherat Isufi.

A szervezők célja, hogy a hazai ökölvívás minél népszerűbb legyen a fiatalok körében is, így – a rajongói bázis szélesítésének szellemében – minden 14 év alatti gyermeknek lehetősége van (amolyan Karácsonyi ajándékként) a helyszínen megtekinteni az eseményt. Regisztrálni a www.felixpromotion.hu/karacsony webcímen lehet. A boxgálán további extra ajándékokat sorsolnak ki az ifjú szurkolóknak.

A gálát az M4 Sport és az m4sport.hu pénteken 21:45-től élőben közvetíti.

További tartalmak