Musorujsag
Élő Eredmények

A teljes magyar élvonal indul a Bocskai emlékversenyen

A teljes magyar élvonal indul a Bocskai emlékversenyen

MTI
A szövetségi kapitány szerint nagy lehetőség a magyar ökölvívók számára, hogy hazai környezetben mérkőzhetnek meg a sportági nagyhatalmak képviselőivel,

Huszonhárom ország 178 ökölvívóját várják a 62. Bocskai István nemzetközi emlékversenyre, a szerdától szombatig tartó hagyományos debreceni eseményen a teljes magyar élvonal szerepel.

„A Bocskai emlékverseny nagyon fontos rendezvény Debrecen számára, mert kevés város mondhatja el magáról, hogy jegyzett sportágban rangos nemzetközi viadalt ilyen régóta magas színvonalon tud megrendezni” – nyilatkozta az MTI-nek Komolay Szabolcs alpolgármester. Hozzátette: három földrészről 23 ország 178 ökölvívóját várják Debrecenbe.

Ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány elmondta: kíváncsian várja, hogy idény eleji formában mire lesznek képesek a hazai versenyzők, és milyen eredményekkel vágnak neki a nemzetközi menetelésnek.

„Az idei az ifik éve lesz, az ő korosztályuknak lesznek világversenyeik, a felnőttek viszont felkészülhetnek jövőre, amikor majd nekik lesz rendkívül húzós a programjuk” – tette hozzá a szakember. Ifjabb Balzsay elárulta: nagy lehetőség a magyar ökölvívók számára, hogy hazai környezetben mérkőzhetnek meg a sportági nagyhatalmak, kazahok, oroszok, ukránok képviselőivel, akikkel majd a világversenyeken is találkozhatnak.

A szakember kiemelte, hogy a válogatott legjobbjai – többek között Csóka Nándor, Harcsa Zoltán, Hámori Árpád és Kovács Richárd – mellett sok fiatal vesz részt a megmérettetésen, amelyről nem hiányoznak az aktuális magyar bajnokok sem.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a férfiak kilenc, míg a nők négy súlycsoportban mérik össze erejüket. A torna szerdán a selejtezőkkel kezdődik és szombaton a finálékkal ér véget. A sportág népszerűsítése érdekében a tizennégy év alattiak – miként a hatvankét év felettiek is – ingyen tekinthetik meg a küzdelmeket, amelyek a szövetség honlapján élő közvetítésben is láthatók lesznek.

További tartalmak