„Darabokra téplek!” – Mindkét fél biztos a győzelmében a pénteki bokszgála előtt

„Darabokra téplek” – üzente néhány napja a Sporthíradón keresztül Tóth „Barbár” Tamás pénteki ellenfelének, Darmos Józsefnek. A Felix Promotion salgótarjáni gálája előtti mérlegelésen kiderült, a két bokszoló közül Tóth Tamás másfél kilogrammal nehezebb.

A gála főmérkőzése a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért zajlik majd. A „Barbár” becenevű Tóth annak ellenére is többet nyom másfél kilóval, hogy karrierje legnagyobb fogyasztásán van túl. „Ekkora fogyasztást még nem csináltam, amióta bokszolok. Pintye Szabolccsal olyan edzésmunkát csináltunk végig a felkészülés alatt, olyan intenzíven edzettem és annyira betartottam az utasításait, hogy mostanra sikerült pont hoznom azt a súlyt, ami az én súlyom, ezért most a fogyasztásba is bele kellett néznem csúnyán, és azt is meg kellett tapasztalnom a vele járó negatív dolgokat. Most nem tudok másra gondolni, csak az evésre” – nyilatkozta a bokszoló az M4 Sportnak.

Darmos a pénteki ellenfél korábbi meccsei alapján abban bízik, hogy ütései nem tudják őt megrendíteni. „Kétszer bunyózott a Bozai Gyulával, egyszer sem volt nagyobb sérülés, se egy karcolás, se egy lilulás az arcukon, szerintem nincs akkora ütőereje, hogy kárt tudjon okozni bennem. Én a Gyulát le tudtam győzni idő előtt, ebben bízom, hogy őt is le fogom győzni.”

A két évvel ezelőtti összecsapásukon Tóth győzött K.O.-val.

A pénteki gálán Szellő Imre korábbi világbajnoki kihívó ellen lép szorítóba. A venezuelai Gusmyr Perdomo ellen nyolc menetre tervezett mérkőzés Szellő formába hozását szolgálja. Szellő május óta nem bokszolt, így nagyon várja már a meccset, és volt elég ideje felkészülni erre az ütközetre.

„Az internet előnye illetve hátránya, hogy ő is utánam tud nézni és nagyjából ki tudja elemezni, hogy milyen stílusú ökölvívó vagyok, és én is meg tudtam nézni az övét. Egy nagyon kellemetlen, fordított alapállású ökölvívóról beszéltünk, aki minden testhelyzetből megpróbál ütni. Megpróbál húzni-vonni, nagyon kellemetlen túlélő stílusa van. Fordított alapállású, amit nagyon nem kedvelünk, de egész idáig ezen dolgoztunk, hogy pénteken minden gond és probléma nélkül jól menjen.”

Az október 12-én Salgótarjánban rendezendő Magyar Ring gála párosításai (Fotó: m4sport.hu) Az október 12-én Salgótarjánban rendezendő Magyar Ring gála párosításai (Fotó: m4sport.hu)A salgótarjáni bokszgálát az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti. Az este folyamán kötelek közé lép még a korábbi nagypehelysúlyú WBO Európa-bajnok Kovács Zoltán „Caramel”, a második profi meccsére készülő Urbán Ferenc, de megmutatja magát Kispál Zoltán és a nógrádi városban élő Vári Gergő is, Harcsa Norbert ugyanakkor egy sérülés miatt nem bokszolhat.