Musorujsag
Élő Eredmények

Egymásnak esett Wilder és Fury a sajtótájékoztatón

MTI
Botrányba – vagy színjátékba – fulladt a szombati nehézsúlyú bokszvilágbajnoki csata két résztvevője, a címvédő Deontay Wilder és Tyson Fury szerdai sajtótájékoztatója Los Angelesben. Előbb szóban, majd fizikailag is összecsaptak a felek.

A Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt csatát felvezető utolsó sajtótájékoztatón – a BBC internetes tudósítása szerint – a feszültség fokozatosan lett egyre nagyobb, majd az indulatok a brit Fury szavai után szabadultak el. „Szombat éjszaka már az egész világ ismerni fogja őt, mint azt a bokszolót, akit Fury kiütött” – mondta felállva a kihívó, amivel Wildert kihozta a sodrából.

Tyson Fury (Fotó: EPA/Andy Rain) Tyson Fury (Fotó: EPA/Andy Rain)

A 33 éves amerikai először még ülve, ám kiabálva vágott vissza riválisának, majd Furyhoz lépett és az arcától néhány centire, üvöltve ígért neki kiütést. Az ordítozás közben aztán Fury megfogta Wilder vállát, lökdösni kezdték egymást a felek, úgy kellett szétválasztani őket egymástól.

A profi ökölvívást ismerve persze az sem teljesen kizárható, hogy a menedzserek által tűpontosan megrendezett színjáték volt csupán a két bokszoló szájkaratéja. A két öklöző mindenesetre a szombat éjszakai meccs előtt a pénteki nyilvános mérlegelésnél is találkozik majd.

Deontay Wilder (Fotó: bbc.co.uk) Deontay Wilder (Fotó: bbc.co.uk)

A szakértők kiélezett csatára számítanak. A 30 éves Furyt technikásabb öklözőnek tartják, ugyanakkor Wildert erősebbnek, így a többség szerint vagy az amerikai kiütéssel védi meg címét, vagy a kihívó pontozással nyer.

A 33 esztendős Wilder eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta világbajnok, és titulusát eddig hét alkalommal védte meg. A 30 éves Fury szintén veretlen még, mind a 27 meccsét megnyerte a profik között, 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Utána viszont idén júniusig nem bokszolt, mert mentális problémákkal küzdött. Saját bevallása szerint mániás depresszióban szenvedett, ezért alkoholt és kábítószert használt, de hangsúlyozta, hogy teljesítményfokozót sosem szedett, bár 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak. Fury a visszatérése óta júniusban és augusztusban is ringbe lépett és mindkétszer győzött.

További tartalmak