Musorujsag
Élő Eredmények

Fury kétszer is padlózott, de így sem kapott ki az év nehézsúlyú meccsén

MTI
Az amerikai Deontay Wilder megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét, miután döntetlennel zárt kihívójával, a brit Tyson Furyvel a Los Angeles-i Staples Centerben rendezett gálán.
Tyson Fury és Deontay Wilder (Fotó: Reuters) Tyson Fury és Deontay Wilder (Fotó: Reuters)

A meccs előtt a szakértők kiélezett csatára számítottak. A 30 éves Furyt technikásabb öklözőnek tartották, ugyanakkor Wildert erősebbnek, így vagy az amerikai kiütéses, vagy a kihívó pontozásos sikerét valószínűsítették.

A 33 esztendős Wilder eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta ő világbajnok, és korábban hét alkalommal védte meg címét.

A 30 éves Fury szintén veretlen volt eddig, mind a 27 meccsét megnyerte a profik között, 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Utána viszont idén júniusig nem bokszolt, mert mentális problémákkal küzdött. Saját bevallása szerint mániás depresszióban szenvedett, ezért alkoholt és kábítószert fogyasztott. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy teljesítményfokozót sosem szedett, bár 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak. Fury a visszatérése óta júniusban és augusztusban is ringbe lépett, és mindkétszer győzött.

Tyson Fury és Deontay Wilder
A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett összecsapáson Wilder a 9. és a 12. menetben padlóra küldte ellenfelét, aki azonban mindkét alkalommal felállt, és folytatta a küzdelmet. A találkozó végén az egyik bíró 115-111-re Wildert, a másik 114-112-re Furyt látta jobbnak, a harmadik pontozónál pedig 113-113 lett a vége, így a mérkőzés döntetlennel zárult. Ezzel mindkét öklöző megőrizte veretlenségét, Wilder pedig megtartotta övét.

„Mindketten harcosok vagyunk, és szívből küzdöttük, ám a két padlóra küldés miatt egyértelműen úgy érzem, én nyertem” – fogalmazott az amerikai. Hozzátette, ha sor kerül visszavágóra, biztosan kiüti ellenfelét.

„Kétszer is a földre kerültem, ezzel együtt is úgy vélem, én vagyok a győztes. A világ tudja, hogy én nyertem ezt az összecsapást” – hangsúlyozta Fury, aki egyben méltatta ellenfele „félelmetes” ütéseit, és leszögezte: biztosan sor kerül a visszavágóra.

További tartalmak