Kovács és Bacskai is nyert a Magyar Ring Gálán

Egyhangú pontozással győzte le Kovács Zoltán georgiai ellenfelét a Budapesten rendezett, telt házas Magyar Ring Gálán péntek este - közölte a gála főszervezője az MTI-vel.

Rácz Félix elmondta: a nagypehelysúlyú magyar bokszoló nyolc meneten keresztül tartó kiegyenlített mérkőzésen, szoros küzdelmet követően nyert a georgiai Levani Tsiklauri ellen. Kovács Zoltán ezzel a győzelemmel a Boksz Világszervezet (WBO) legjobb 10 versenyzője közé került kategóriájában.

A nagyváltósúlyú Bacskai Balázs a tunéziai születésű belga Islam Teffahi ellen lépett szorítóba, aki 12 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ám a magyar versenyző a nyolc menetre tervezett küzdelem harmadik menetében kiütötte ellenfelét.

A középsúlyú Harcsa Norbert a holland Melvin Wassing ellen látványos küzdelemben pontozással nyert hat menet után.

A cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József pedig úgy nyerte meg szintén pontozással a georgiai Paata Aduashvili elleni hatmenetes küzdelmét, hogy a negyedik menetben rászámoltak.

A nehézsúlyú Bozai Gyula búcsúmérkőzésén a harmadik menetben kiütötte Bán Gábort. A 44 évesen visszavonuló bokszoló 16 győzelemmel, 10 vereséggel és 4 döntetlennel zárta pályafutását.