Szellő Imre négy szervezetnél is a legjobb 15-ben van

Szellőn kívül még két magyar bokszoló neve szerepel nagy szervezet világranglistáján.

Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka az orosz Gyenyisz Gracsov elleni mérkőzésén a budakalászi sportcsarnokban 2018. február 16-án. (MTI Fotó: Illyés Tibor) Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka az orosz Gyenyisz Gracsov elleni mérkőzésén.  (MTI Fotó: Illyés Tibor)Szellő Imre, a Felix Promotion International veretlen cirkálósúlyú ökölvívója mind a négy nagy profi szervezetnél az első 15 között van a ranglistán.

A Boksz Világszervezetnél (WBO) második, a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) ötödik, a Boksz Világtanácsnál (WBC) 13., míg a Boksz Világszövetség (WBA) minap kiadott listáján a 14. helyen debütált.

Klubja tájékoztatása szerint a ceglédi klasszis első magyarként szerepel mind a négy szervezetnél a világranglistán. A közlemény emlékeztet rá, hogy kizárólag azok az ökölvívók vehetnek részt világbajnoki címmérkőzésen, akiknek a neve ott van az adott vb-meccsel érintett szövetség TOP 15-ös listáján.

A profiknál 22 gőzelemmel álló Szellő így bármelyiknél bokszolhatna vb-övért, ugyanakkor - amint arra a tájékoztatás kitér - karrierje a WBO irányába mozdulhat el, ahol korábban az interkontinentális övet is birtokolta. Ez a szervezet ugyanis nemrég javaslatot tett a német Firat Arslan elleni selejtező mérkőzésre, amelynek győztesét hivatalos kihívói pozícióba helyezik. A mérkőzésről jelenleg is folynak az egyeztetések a menedzsmentek között.

Szellőén kívül még két magyar bokszoló neve szerepel nagy szervezet világranglistáján, őket is Rácz Félix menedzseli. A nagyközépsúlyú WBO interkontinentális bajnok Kis Máté a 14., míg a korábbi nagypehelysúlyú WBO Európa-bajnok Kovács Zoltán a 15. helyen áll a Boksz Világszervezetnél.