Szellő és Kis is kiütéssel győzött a budakalászi bokszgálán

Szellő szlovén, míg a nagyközépsúlyú Kis tanzániai ellenfelét győzte le idő előtt.

Szellő Imre és Kis Máté is kiütéssel győzött a Budakalászon rendezett péntek esti telt házas Magyar Ring Gálán - közölte a rendezvény főszervezője az MTI-vel.

Rácz Félix elmondta: az évadnyitó gálán két olyan bokszoló is ringbe lépett, akiket a Boksz Világszervezet (WBO) a legjobb tizenötbe rangsorol.

A 22 mérkőzés óta veretlen, a cirkálósúlyban a WBO világranglista második helyén álló Szellő Imre már a második menetben kiütéssel győzött a Németországban élő, 32 győzelemmel rendelkező szlovén Denis Simcic ellen, megszerezve huszonharmadik győzelmét. A nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki övet birtokló, a világranglista 12. helyén álló Kis Máté szintén a második menetben ütötte ki tanzániai ellenfelét, Hussein Itabát.

Az IBO szervezet nagyváltósúlyú övéért rendezett címmeccsen az azeri Roman Zakirov pontozással nyert a mexikói Daniel Vega Cota ellen.

Szorítóba lépett még a középsúlyú Egedi Renátó, aki hat menetben pontozással múlta felül a tanzániai Ibrahim Tambát, a félnehézsúlyú svéd Oscar Ahlin pedig a negyedik menetben technikai KO-val nyert a grúz Beka Mukhulishvili ellen.