Szellő Imre vezeti a WBO cirkálósúlyú ranglistáját

Szellő Imre áll az élen a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú ranglistáján.

A profik között hibátlan mérleggel, 23 győzelemmel rendelkező magyar ökölvívó februárban még második volt, de a legfrissebb rangsort már ő vezeti, vagyis a kihívók ranglistaelsőjeként várja pályafutása következő, eddigi legizgalmasabbnak ígérkező szakaszát – számol be az előrelépésről honlapján a klubja, a Felix Promotion International.

Szellő Imre az orosz Gyenyisz Gracsov legyőzése után a budakalászi sportcsarnokban 2018. február 16-án. (MTI Fotó: Illyés Tibor) Szellő Imre az orosz Gyenyisz Gracsov legyőzése után a budakalászi sportcsarnokban 2018. február 16-án. (MTI Fotó: Illyés Tibor)„Ez a pozíció önmagáért beszél, hiszen szinte minden magyar ökölvívó világbajnok ezen az úton jutott el a világbajnoki címig” – idézi az oldal Kovács Istvánt, a WBO alelnökét. „Ha a jelenlegi világbajnokkal valami történik, lemond a címéről, vagy kötelező címvédést rendelnek el, úgy a ranglistavezető ökölvívó kerülhet kedvező helyzetbe. Óriási dolog eljuttatni ebbe a pozícióba egy ökölvívót, ami Rácz Félix munkáját dicséri.”

A Felix Promotion emlékeztet rá, hogy a WBO a négy jelentős profiboksz szövetség egyike, nagy múltja van a hazai ökölvívás történelmében, már csak azért is, mert eddig három magyarnak sikerült itt világbajnoki címet szereznie: Kovács Istvánnak pehelysúlyban, Erdei Zsoltnak félnehézsúlyban és Balzsay Károlynak nagyközépsúlyban. Ugyanakkor hazai menedzselésű magyar ranglistavezető eddig csak egy volt, Nagy János, a Felix Promotion öklözője 2006-ban nagypehelysúlyban. Hozzá csatlakozik most Szellő Imre, aki a klub reményei szerint később a magyar világbajnokok csoportjába is bekerül.

A ceglédi bokszolót egyébként mind a négy nagy szervezet a legjobb 15 között rangsorolja.