Musorujsag
Élő Eredmények

Három a magyar igazság – videón Özbas, Berecz és Milák aranyérme

m4sport.hu/mob.hu
Nagyszerű napot zárt hétfőn a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián a magyar küldöttség, amely a cselgáncsozó Özbas Szofi, valamint az úszó Berecz Blanka és a már két elsőségnél tartó Milák Kristóf révén három ötkarikás aranyérmet szerzett. Alább videón röviden a győzelmek, majd a magyarok második napi szereplése összefoglalva.

A második nap magyar érdekeltségű történései:

Triatlon: Kiss Gergely 13. helyen zárta a triatlonozók versenyét 55:58 perces idővel.

Vívás: Dékány Kinga párbajtőrözőnk a negyeddöntőben búcsúzott, miután 14−13-ra kikapott az ukrán Katerina Csornijtól.

Cselgáncs: Özbas Szofi a -63 Kg-os súlycsoportban meseszép versenyzéssel utasított maga mögé mindenkit a tatamin, ezáltal megszerezve a magyar csapat harmadik aranyát.

Özbas Szofi  (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Özbas Szofi (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

Strandkézilabda: A lányok 2-0 (24−9, 18−4) összesítésben legyőzték Amerikai Szamoa együttesét az első fordulóban, második meccsükön Mauritius csapatát utasították maguk mögé szintén 2‒0-ra (26‒2, 25‒4). Fiú kéziseink Venezuela csapatát győzték le 2−0-ra (24−22, 18−16) az első csoportkörben, majd Tajvan együttesét győzték le a mieink 2‒0-ra (16‒14, 22‒20).

Tollaslabda: Pápai Balázs második mérkőzésén is kikapott,  az ausztrál Oscar Guót győzte le őt 21:16, 21:9-re. Sándorházi Vivien viszont győzelemmel mutatkozott be, moldáv ellenfelét 21-13; 21-16-ra verte.

Úszás: Zombori Gábor a hetedik helyen végzett 56.21-es idejével a  100 méteres hátúszás döntőjében. Berecz Blanka fantasztikus úszással, 2:10.37-es idővel csapott a célba 200 méter pillangón, mellyel megszerezte a küldöttség negyedik aranyérmét. Milák Kristón 200 méter gyorson utasított maga mögé mindenkit, és lett az ötödik magyar arany gazdája, valamint 100 méter pillangón a harmadik legjobb idővel jutott be a keddi döntőbe.

Berecz Blanka (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Berecz Blanka (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

Torna: Bácskay Csenge 13.416 pontot szerezve az ötödik helyen végzett az ugrás selejtezőjében, ezzel kvalifikálta magát a döntőbe. A fiúk mezőnyében Balázs Krisztián a 11. helyen zárt a gyűrű selejtezőjében, így sajnos nem jutott tovább. Egyéni összetettben Csenge a 7. helyen áll, míg Krisztián jelenleg 11.

Súlyemelés: Orsós Richárd 62kg-ban a 10 helyen végzett.

Díjugratás: Jármy Vince az Európa-válogatott színeiben az első helyről várja társaival a másnapi folytatást a csapatversenyben.

Az ifjúsági olimpia második napjának teljes összefoglalója az alábbi lejátszóra kattintva megnézhető.

További tartalmak