Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik napján

Három magyar, Késely Ajna, Pusztai Liza és Rabb Krisztián is második aranyérmét szerezte a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, amelyen a két kardvívóhoz hasonlóan a tornász Balázs Krisztián is a csapatversenyben ünnepelhetett elsőséget. Összefoglaló a negyedik napról és videón a magyar érmes teljesítmények.


Úszás: a Zombori Gábor, Milák Kristóf, Böhm Sebestyén és Kalmár Ákos összeállítású 4x100 méteres vegyesváltó az előkelő 4. helyen ért a célba. Zombori Gábor az 50 hát fináléjában lett 8., Milák Kristóf a 4. idővel kvalifikálta magát a csütörtöki fináléba 50 pillangón. Ugyanez nem sikerült Ilyés Laurának, aki az 50 hát elődöntőjében lett 16.

Szerdán ismét felcsendült az uszodában a magyar himnusz. A 200 méteres gyorsúszás fináléja után Késely Ajna a második aranyérmének örülhetett előző napi 800 méter gyorson aratott győzelme után. Már a délelőtti előfutamban is ő úszta a legjobb időt, nem volt ez másképp az esti fináléban sem. Ajna a magyar küldöttség 8. aranyérmét szerezte meg.

Késely Ajna (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Késely Ajna (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)


Vívás: az Európa 1-es elnevezésű gárdát erősítette két olimpiai bajnokunk: a kardvívó Pusztai Liza és Rabb Krisztián. Jól forgatták a pengét, mert az együttes, amelyben az ifjúsági olimpia legjobb európai vívói kaptak helyet, a fináléban is diadalmaskodott; a Rabb Krisztián, Pusztai Liza, Armand Spichiger (francia), Martina Favaretto, Davide di Veroli (olasz), Katerina Csornij (ukrán) összeállítású gárda olimpiai bajnoki címet szerzett. Eredményük azonban nem számít bele az éremtáblázatba. Az eredményhirdetéskor nem a magyar, hanem az olimpiai himnuszt játszották le tiszteletükre.

Cselgáncs: közül a Montreal csapatát erősítő ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi illetve a Moszkva gárdájának tagja, a bronzérmes Vég Zsombor a főtábla első illetve második fordulójában búcsúzott.

Balázs Krisztián tornász az aranyérmes vegyes csapat tagjaként az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) Balázs Krisztián tornász az aranyérmes vegyes csapat tagjaként az ifjúsági olimpián (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)


Torna: a vegyes csapatok küzdelmei magyar idő szerint csütörtökön hajnalban értek véget. A két magyar induló egy-egy nemzetközi csapat színeiben mutatta be gyakorlatait. A hazai tornaszövetségtől kapott csütörtöki információk szerint Balázs Krisztián a Team Simone Biles csapatban versenyezve ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett, ami azonban - a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, valamint díjlovagló Jármy Vince érméhez hasonlóan - nem számít bele a nemzetek közti éremcsatába.

Sportlövészet: Megkezdte vegyes csapatban a szereplését a puskás sportlövő Pekler Zalán is, aki mongol társával, Erdenechuluun Enkhmaaval megnyerte a kvalifikációs versenyt. A következő fordulót is győzelemmel abszolválták, így bejutottak a csütörtöki negyeddöntőbe.

Breaktánc: „Csepke” Török Enikő Erzsébet és francia társa minimális különbséggel szorult a 9. helyre, így lemaradtak a negyeddöntőről.

A női strandkézilabda-válogatott az ijfúsági olimpián Buenos Airesben (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) A lány strandkézilabda-válogatott az ifjúsági olimpián Buenos Airesben (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)


Strandkézilabda: a lányok Tajvan legjobbjait győzték le 2-0-ra, míg a fiúk az uruguayi válogatottat múlták felül ugyanilyen arányban. Ezzel mindkét együttes öt győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel megnyerte csoportját, és kettő-kettő győzelmet visznek magukkal a középdöntőbe, ahonnan az első négy kerül majd az elődöntőbe.

Tollaslabda: Sándorházi Vivient tajvani riválisa a nyolc között búcsúztatta.

A magyar küldöttség az első napon kettő, a másodikon három aranyat szerzett, a harmadikon pedig négy érem jött össze, így négy versenynap után 8 arany- és 1-1 ezüst-, illetve bronzérmet jegyez a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, ezzel Magyarország az éremtábla második helyén áll az oroszok mögött.

A jövő csütörtökig tartó viadalon 20 sportágban 79 magyar fiatal állt, illetve áll rajthoz. Az ifjúsági olimpián a 15-18 éves korosztályból több mint 4000 sportoló vesz részt.

Az ifjúsági olimpia negyedik napjának teljes összefoglalóját az alábbi lejátszóra kattintva tekintheti meg.