Musorujsag
Élő Eredmények

A színpadon is példakép volt az életműdíjas Balczó András – videó

m4sport.hu
Nem volt hiány emlékezetes pillanatokban az M4 Sport – Év sportolója gálán. Mészöly Kálmán elérzékenyülése és Shane Tusup bocsánatkérése mellett ezek közé tartozott Balczó András díjátvétele is.

A háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját vehette át Novotny Zoltántól, az MSÚSZ tiszteletbeli elnökétől és Kulcsár Krisztiántól, a MOB elnökétől.

Balczó András háromszoros olimpiai aranyérmes, tízszeres világbajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója, a MSÚSZ-MOB életműdíjasa és a díjátadó Novotny Zoltán, a MSÚSZ tiszteletbeli elnöke az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd) Balczó András háromszoros olimpiai aranyérmes, tízszeres világbajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója, a MSÚSZ-MOB életműdíjasa és a díjátadó Novotny Zoltán, a MSÚSZ tiszteletbeli elnöke az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2018. január 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A 79 éves legendát állva tapsolta a Nemzeti Színház közönsége, szóvá is tette, hogy ekkora ovációban még nem volt része. „Megérkezés volt számomra ez a csodálatos fogadtatás” – kezdte beszédét, majd Szabó Lőrinc „Semmiért egészen” című versét idézve azt üzente a mai sportolóknak, hogy legyenek ellentétei a süllyedő világnak. „Gondolják végig, hogy a lelkünk az, amit ápolni kellene, a lényeg pedig, hogy erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkét kaptátok” – utalt Pál apostol Timóteusnak írt második levelére, majd hozzátette, a sport eszköz arra, hogy sok mindent meg lehessen tudni arról a világról, amely a látható világ háta mögött van.

A Nemzet Sportolója néhány poént is eleresztett, Ady Endre „Új s új lovat” című művéből idézve megkérdezte a publikumot, ismeri-e valaki a verset, a színpadról lesétálva pedig összehajtogatta a botják és közölte: „Meggyógyultam!

További tartalmak