Musorujsag
Élő Eredmények

Marosi Ádám mindig nyerni megy Kecskemétre

Marosi Ádám mindig nyerni megy Kecskemétre

m4sport.hu/M4 Sport
Kecskeméten immáron ötödik alkalommal rendeznek világkupát az öttusázóknak, május 3-a és 7-e között. Nagy mezőny indul neki a versenynek, 26 országból több mint 140 sportoló méretteti meg magát.

„Számomra nem csak egy szimpla világkupa, mert félig-meddig hazajövök. Ez az egyik bástyám, az egyik kedvenc világkupa helyszínem. Magyar rendezés, ráadásul kiváló. A magyarok mindig jól rendezik ezeket a versenyeket, függetlenül attól, hogy utánpótlás, vagy felnőtt versenyről van szó. Bízom benne, hogy itt a következő években is lesznek versenyek, én mindig nyerni jövök ide, most sincs ez másként. A tőlem telhető legjobbat próbálom megtenni, a legjobb tudásomat hozom ki, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Győzzön a legjobb!” – mondta sportszerűen Marosi Ádám.

„A hazai világkupa attól különleges, hogy több magyar indulhat, mint a nemzetközi versenyeken, ahol négy indulónál meghúzzák a vonalat. Itthon viszont hazánkból tizenketten indulhatnak. Várhatóan a fiúknál és a lányoknál is három csoport fog összejönni, ha az összes versenyző elindul” – nyilatkozta a férfiak szövetségi kapitánya, egykori olimpiai bajnokunk, Martinek János.

„Ilyen erős verseny idén még nem volt. Jellemzően a világbajnokságon van három selejtezőscsoportos válogató. Ha ilyen értelemben nézem, akkor ez egy rendkívül erős verseny, jó főpróbája a világbajnokságnak. A versenyzőknek is egy jó lehetőség, hogy megmérettessék magukat, hogy egy ilyen mezőnyben a selejtezők után hogy képesek végigcsinálni a döntőt” – jellemezte a világkupa fontosságát a nők kapitánya, Kállai Ákos.

Borítókép: Marosi Ádám

További tartalmak