Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Sarolta ezüstérmet szerzett a katonai öttusa-világbajnokságon

MTI
Kovács Sarolta második helyen végzett a BHSE sporttelepén zajló 46. katonai öttusa-világbajnokság női versenyében csütörtökön.
Fotó: albavolanottusa.hu (Fotó: albavolanottusa.hu)

A győzelmet az orosz Jekatyerina Huraskina szerezte meg, míg bronzérmes a lengyel Anna Maliszewska lett. Alekszejev Tamara hetedik, Józan Beáta 31. helyen zárt.

A csapatversenyben is orosz elsőség született, a magyar trió negyedikként fejezte be a viadalt.

A döntő 38 résztvevője a hagyományos öttusa szabályai szerint teljesítette az egyes tusákat. A máskor rettegett lovaglás azonban ezúttal nem rendezte át a mezőnyt, mert nem volt nehéz a pálya, és jó képességű lovak álltak rendelkezésre. Sokan teljesítették hibátlanul a pályát, köztük Kovács és a fiatal Józan. A magyar csapat harmadik tagja, az idén Kovács mellett csapatban világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Alekszejev lova viszont kitöréssel kezdett, majd akadályt is vert.

A záró, lövészetből és futásból álló kombinált számot az orosz Aliszja Fahrutgyinova várta az élről, őt kilenc másodperccel követte Kovács, Alekszejev a 15., Józan pedig a 16. helyről rajtolt. Az első sorozat lövészete nagyon jól sikerült Kovácsnak, elsőként hagyta el a lőállást. Fahrutgyinova visszaesett, viszont egy másik orosz, Huraskina az élre állt, s végig nagy csatát vívott Kováccsal. Az utolsó körben az orosz növelte előnyét, Kovács pedig hiába hajrázott, ezüstérmesként ért célba.

„Örülök, hogy hazai közönség előtt ilyen jól szerepeltem. A záró szám két hete a mexikói világbajnokságon nem sikerült, a lelkemnek kellett, hogy most jó legyen” – értékelt Kovács az MTI-nek, aki a sportszázadban őrmesteri rangot visel. „A katonai vb-n egyre erősebb a mezőny, tavaly harmadik lettem, idén pedig még egy helyet sikerült előre lépnem.”

A katonai öttusa szabályai megegyeznek a civilével, viszont ezen a viadalon csak aktív katonák indulhatnak el. A versenyzők úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás és végül a futással kombinált lövészet.

Katonai öttusa:
női egyéni, világbajnok:
1. Jekatyerina Huraskina (Oroszország) 1375 pont
2. Kovács Sarolta 1367
3. Anna Maliszewska (Lengyelország) 1363
…7. Alekszejev Tamara 1327
…31. Józan Beáta 1210

női csapat, világbajnok:
1. Oroszország (Jekatyerina Huraskina, Aliszja Fahrutgyinova, Gulnaz Gubajdullina) 4031 pont
2. Litvánia 3963
3. Olaszország 3949
4. Magyarország (Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Józan Beáta) 3904

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1108644"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Kovács Sarolta ezüstérmet szerzett a katonai öttusa-világbajnokságon - galéria
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/09/D__AS20180927035-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak