A magyar páros vegyes váltóban 11. lett a katonai öttusa-világbajnokságon

A 11. helyen végzett az Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma páros vegyes váltóban a budapesti, 46. katonai öttusa-világbajnokságon.

Alekszejev Tamara - MTI Fotó: Ujvári Sándor
A BHSE sporttelepén rendezett vb zárónapján, szombaton 13 kettős küzdött az érmekért. A győzelmet a kínaiak harcolták ki.

A magyaroknak nem sok esélyük maradt a jó szereplésre az után, hogy vívásban 19 győzelem mellett 29 vereséget szenvedtek el. Ebben a számban ez a tizedik helyre volt elég, akárcsak úszásban a 2:00.69 perces idő. A lovaglás sem változtatott érdemben a helyzetükön, egy verőhibával, egy kitöréssel és időtúllépéssel 11.-ek lettek, és a kombinált számot is ebből a pozícióból kezdhették még.

Alekszejevnek az első lövészete nem sikerült, ezzel egyet visszacsúszott, a második sorozata viszont jó volt, amivel kettőt előrelépett. Tomaschof jórészt őrizte a tizedik helyet, a végén azonban lehajrázta őt a német Matthias Sandten.

A magyarok két éremmel fejezték be a vb-t: csütörtökön Kovács Sarolta második, pénteken Marosi Ádám harmadik lett a hagyományos versenyben.

Eredmények:
vegyes váltó, világbajnok:

Kína (Vang Vej, Csang Li-pin) 1448 pont
2. Olaszország (Elena Micheli, Valerio Grasselli) 1445
3. Oroszország (Gulnaz Gubajdullina, Ilja Sugarov) 1443
...11. Magyarország (Alekszejev Tamara, Tomaschof Soma) 1364