Dárdai segíti a világbajnok magyar öttusázó berlini kezelését

Kedd óta Berlinben kezelteti combhajlítóizom-sérülését Kasza Róbert. A világ- és Európa-bajnok öttusázót a Dárdai házaspár istápolja a német fővárosban, a Hertha BSC magyar edzőjének segítségével a Bundesliga legjobb specialistái is kivizsgálták.

„Soha nem fogom elfelejteni Dárdai Pálnak, hogy bokros teendői mellett alig néhány nap leforgása alatt gondosan előkészítette a berlini orvosi vizsgálataimat, még inkább azt, hogy a Bundesliga elismert szakemberivel hozott össze. Az már az első itteni napomon kiderült, hogy a bajok enyhébb csigolyaelmozdulásra és idegbecsípődésre vezethetőek vissza. Volt MR- és dinamikus röntgenvizsgálatom is, utóbbi közben folyamatosan előre és hátra kellett hajolgatnom” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Kasza Róbert, aki hozzátette, Berlinben Dárdai Pál felesége, Mónika kalauzolta, a német orvosokkal pedig angol nyelvtudásának köszönhetően tudott kommunikálni.

Kasza Róbert, a jelenlegi magyar öttusa válogatott egyik legsikeresebb, de egyben a legbalszerencsésebb tagja. Kilenc évvel ezelőtt részleges izomszakadást szenvedett, aztán súlyos bokaszalag sérülés miatt kényszerült az edzéseit szüneteltetni, volt térdműtétje, kulcscsonttörése, most pedig a jobb lábának combhajlító izmával bajlódik.

 

Az öttusázót megvizsgálta dr. Thomas Sennewald, az oszteopátia egyik legismertebb németországi szakembere is. Az orvosi terminológia szerint ez a derék-, hát- és csigolyapanaszok egyik alternatív diagnosztikai és kezelési válfaja, amit hétköznapi nyelven csontkovácsolásnak is szoktak nevezni.

„Lehet, hogy nem vagyok túl szakszerű, de 70 százalékkal máris jobban érzem magamat, mint két nappal ezelőtt. Csütörtökön terheléses vizsgálatok következnek, az viszont csak pénteken dől el, hogy indulhatok-e haza, vagy a jövő héten is maradnom kell” – fogalmazott Kasza Róbert, aki szerda este kilátogatott a 12 éves Dárdai Bence meccsére.