Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatér az öttusa világkupa Székesfehérvárra

Visszatér az öttusa világkupa Székesfehérvárra

MTI
Felnőtt női és férfi öttusa világkupaversenyt rendez jövőre Székesfehérvár - jelentették be az Alba Volán SC öttusa szakosztályának keddi sajtótájékoztatóján.

Tóth István, a sportklub elnöke emlékeztetett arra, hogy 1992 és 2009 között kilenc női vk-viadalnak adott otthont Fehérvár, így jövő május 2. és 6. között, hosszú szünet után versengenek ismét a városban a sportág legjobbjai a vk-sorozatban, ráadásul a női mellett a férfi mezőny tagjai is megküzdenek majd.

Mészáros Attila alpolgármester, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnökségi tagja közölte, hogy a város biztosítja az anyagi hátteret a remélhetően sikeres versenyhez.

Gallai István, a szövetség főtitkára úgy vélte, világbajnoki mezőny fog összegyűlni Székesfehérváron, hiszen a világkupa-sorozat végén, a világkupadöntő győztese tokiói olimpiai kvótát szerezhet.

Kármán Sándor versenyigazgató jelezte, hogy a Bregyó Sportcentrumban lesz a lovaglás, a bónuszvívás és a kombinált szám (futás-lövészet), az úszást a városi uszodában, míg a vívást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sportcsarnokában rendezik meg.

Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója örömének adott hangot amiatt, hogy a világkupákon megszokott 4-4 magyar versenyző helyett 12-12 hazai öttusázó indulhat, vagyis sok fiatal lehetőséget kap majd a rutinos versenyzők mellett.

További tartalmak