Musorujsag
Élő Eredmények

Öttusa-Eb: megvannak a magyar férfi indulók, a nőknél egy kérdőjel van

MTI
A férfi egyéni indulókról döntés született az augusztus 6. és 11. közötti öttusa Európa-bajnokságra vonatkozóan, a nőknél még egy kérdőjel van.
Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Réti Kamilla a székesfehérvári Öttusa Európa-bajnokság női vívás versenyszáma előtt (MTI Fotó: Kovács Tamás) Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Réti Kamilla a székesfehérvári öttusa-Európa-bajnokság női vívás versenyszáma előtt (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A szövetségi kapitányok által a szakmai bizottsághoz beterjesztett javaslatokról szerdán határozott a szövetség elnöksége.

Az angliai Bath-ban sorra kerülő kontinensviadalon a nőknél a háromszoros világbajnok csapat két tagja, Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara indulása biztos. A vb-címvédő csapat harmadik tagja, a májusban lábműtéten átesett Földházi Zsófia részvétele az orvosi vizsgálatok és egy felmérő eredményének függvénye a döntés értelmében.

Amennyiben Földházi nem indul, úgy két fiatalnak ad bizonyítási lehetőséget az egyéni versenyben Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya: Gulyás Michelle és Guzi Blanka először szerepelhetne Eb-n ebben a számban. Ha ez így alakul, váltóban Réti Kamilla és Barta Luca, míg vegyes váltóban Simon Sarolta indul.

Martinek János, a férfiak kapitánya egyéniben Marosi Ádám, Regős Gergely, Demeter Bence és Kasza Róbert nevezését tervezi.

Váltóban a Málits István, Bereczki Richárd duó, illetve az újdonsült felnőtt országos bajnok, a július eleji junior vb-re készülő Kardos Bence közül kerül ki a két résztvevő.

Vegyes váltóban a szövetségi kapitány elképzelése szerint az újonc Szabó Illés kap lehetőséget.

A végleges csapat kijelölésére hétfőn, vagy a jövő hétvégi tokiói világkupa-döntő után kerülhet sor.

További tartalmak