Kéztörés miatt nem indul az öttusa Eb-n Alekszejev Tamara

Kézközépcsonttörést szenvedett, emiatt nem indulhat a jövő kedden kezdődő angliai öttusa Európa-bajnokságon Alekszejev Tamara.

Alekszejev Tamara - MTI Fotó: Ujvári Sándor (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)


Az nso.hu értesülését Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI-nek megerősítette. Elmondta, hogy az eset a válogatott párizsi edzőtáborozása során hétfőn lovasedzés közben történt.

„Egy ugratás után a visszaérkezésnél a nyeregbe ütötte be a kezét – idézte fel a történteket. – Tamara hazautazott, és a legfontosabb az volt, hogy minél hamarabb meglegyen a műtét. Ma reggel már meg is csavarozták a csontot” – tette hozzá.

A májusi, székesfehérvári világkupán győztes Alekszejevnek a bal keze sérült, és mivel azzal vív, különösen kellemetlen ez a sérülés.

Kállai Ákos bízik abban, hogy a szeptember eleji, budapesti világbajnokságon esetleg már ismét bevethető lesz a válogatott alapembere.

A bathi Eb-n, melyen a férfiaknál és a nőknél is nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, Alekszejevet Guzi Blanka helyettesíti, mellette pedig Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Gulyás Michelle szerepel a hagyományos versenyben.

Váltóban Barta Luca és Réti Kamilla indul, vegyes váltóban pedig - Szabó Illéssel - Simon Sarolta.