Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenkilencre lapot húzott a nyíregyházi röplabdacsapat

Kossuth Rádió/Virányi Zsolt
A Fatum-Nyíregyházi női röplabdacsapatának szakmai vezetője szerint Hollósy László személyében az egyik legfelkészültebb magyar edzőt nevezték ki az együtteshez.

Mint arról korábban beszámoltunk, hat nappal a Magyar Kupa döntője előtt meglepetésre edzőváltás történt a nyíregyházi csapatnál: Horváth András helyett Hollósy László irányítja az együttest, de a korábbi tréner is marad az edzői stábban. A döntés azért volt meglepő, mert a nyírségi csapat 2009 óta most először jutott MK-döntőbe, és az Extraligában is kedvező helyzetből várhatja a negyeddöntőt. A Magyar Kupa döntőjét vasárnap a címvédő Békéscsabával vívja a Nyíregyháza Érden, a 18 órakor kezdődő finálét az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Kőhalmi Richárd a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta, az egyesület a változtatással impulzust szeretett volna adni a csapat további fejlődéséhez, ugyanakkor egyelőre nem tudni, milyen hatással lesz a váltás az együttesre. „Jelen pillanatban még kétélű a dolog: vagy jól, vagy kevésbé jól fog elsülni. Nagy veszteni valónk nem volt, hétvégén kupadöntőt játszunk, és ezzel is próbáljuk egy kicsit a csapat szekerét előrelendíteni.”

A klub szakmai vezetője – anélkül, hogy csapat belső ügyeit kiteregette volna – úgy fogalmazott, mindenképpen pozitívum, hogy a csapat és az új edző tiszta lappal indulhat egymás előtt. „Ismerjük régóta Hollósy László röplabdás és edzői múltját, mindig nagyon alapos és következetes munkát végzett, az egyik legfelkészültebb magyar edző jelen pillanatban.”

Kőhalmi Richárd egyetértett azzal a riporteri megfogalmazással, hogy a nyíregyházi klub az edzőváltással a tizenkilencre lapozt húzott. „Ha kártyás szóhasználatot akarunk mondani, akkor így van, megpróbáljuk. A csapat az alapcélját elérte azzal, hogy kupadöntős lett, itt esetleg egy fényesebb érem megszerzése és egy bajnoki döntős szereplés lehet még előrelépés.”

Az interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak