Musorujsag
Élő Eredmények

Szakmáry Gréta: Sokat jelentett számomra ez a mérkőzés

Szakmáry Gréta: Sokat jelentett számomra ez a mérkőzés

Kossuth Rádió/m4sport.hu
Szakmáry Gréta együttese, a német SSC Palmberg Schwerin nem jutott be a női röplabda CEV Kupa döntőjébe, miután a második mérkőzésen is 3-0-ás vereséget szenvedett az Eczacibasi VitrA Istanbultól. A magyar női röplabda-válogatott játékosa a találkozó után adott nyilatkozatában elmondta, szerettek volna szetteket nyerni, de sajnos nem sikerült, így a továbbiakban a német bajnokságra koncentrálnak.

A német bajnok Schwerin a világ- és Európa-bajnok röplabdázókat is foglalkoztató török Eczacibasi VitrA Istanbullal mérkőzött, s hazai 3-0-s vereségét követően az idegenbeli visszavágón is 3-0-ra kapott ki, így búcsúzott. Szakmáry kezdőként nyolc pontig jutott, amivel csapata második legeredményesebb játékosa volt.

„A második mérkőzésen is 3-0-s vereséget szenvedtünk, mondhatnám, hogy papírforma volt az Isztambulnak, de szerettünk volna szetteket megcsípni – nyilatkozta Szakmáry Gréta, az M4 Sport helyszínen tartózkodó riporterének, Bartha Zoltánnak. – Sajnos ez most nem jött össze, de megyünk tovább, vár ránk a német bajnokság.”

A magyar válogatott játékosa azért igazolt Németországba, hogy a nemzetközi porondon az eddigieknél jobb eredményeket érjen el, ami ezúttal össze is jött, hiszen a legjobb négybe jutott csapatával a CEV Kupában.

„Nagyon sokat jelent, hiszen rendkívül erős ellenfelekkel játszottunk idén, ahogyan tavaly is a Békéscsabával. Ebben az évben egy fokkal feljebb tettük a lécet, hiszen egy Isztambul ellen játszottunk, amely nagyon erős csapat, klasszis játékosokkal.”

A 26 éves röpis hozzátette, Németországban inkább preferálják a német bajnokságot, mint a nemzetközi kupát, de ez neki és a csapatnak is sokat jelentő szereplés volt.

Szakmáry Gréta mesélt arról, hogy érzi magát Németországban, valamint szót ejtett jövőbeli terveiről és a magyar válogatottról is.

A második számú európai sorozat elődöntőjében Sándor Renáta csapata, az Allianz MTV Stuttgart  az első, hazai felvonáson elszenvedett 3-2-es vereségük tudatában utaztak a fehérorosz Mincsanka Minszk otthonába, és hiába győztek a keddi visszavágón 3-2-re, az aranyszettben 15-8-ra alulmaradtak, ezért kiestek. A sorozat honlapja szerint a magyar válogatott ütő három pontot szerzett.

A CEV Kupa döntőjét április 3-án és 10-én játsszák.

További tartalmak