Musorujsag
Élő Eredmények

Egymásnak üzentek a Bundesliga-döntő magyar ellenfelei

Magyar Röplabda Szövetség
Az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is az SSC Palmberg Schwerin és az Allianz MTV Stuttgart jutott be a német női röplabdabajnokság döntőjébe. A Bundesliga-finálénak mindkét oldalról van magyar résztvevője, hiszen Szakmáry Gréta a Schwerint, Sándor Renáta a Stuttgartot erősíti alapemberként.

A két magyar válogatott játékos egy-egy rövid videoüzenetben mondta el, mit vár a döntőtől, de mindketten ügyeltek a háló túloldalán lévő honfitársnak is.

Sándor Renáta kiélezett, izgalmas fináléra számít, mivel mindkét csapat nagyon erős és remek játékosállománnyal rendelkezik. A két csapat a mostani szezonban már háromszor találkozott, mindegyik meccset a Schwerin nyerte, Sándor Renáta szerint azonban a Stuttgart felnőtt a feladathoz, ezért idén több mint három mérkőzés után fognak bajnokot avatni a Bundesligában. „Tapasztaltabbak lettünk és izgatottan várjuk, hogy megmutathassuk, mire is vagyunk képesek. Szóval, Gréti, sok sikert, győzzön a jobbik, találkozunk a pályán!”

A Schwerinnel két hete szerződést hosszabbító Szakmáry Gréta szintén nehéz mérkőzésekre számít, és ugyan ő is megemlítette, hogy az idény mindhárom egymás elleni találkozóját a Schwerin nyerte, de tisztában van azzal, hogy egy többmeccses döntő teljesen más lesz. „Reni, a pályán találkozunk, győzzön a jobbik, hajrá Schwerin!”

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc szombaton kezdődik.

További tartalmak