A válogatottban és a bajnokságban sem lép pályára a magyar center

A magyar női röplabda-válogatott nyári programját és a teljes következő szezont is kihagyja Dobi Edina.

A Békéscsabával múlt pénteken bajnoki címet szerzett center a klub Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy időre pihenőre vonul.

A békéscsabai Dobi Edina magasba emeli a bajnoki serleget 2018. május 11-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)„Az elmúlt több mint 10 esztendőben a röplabda játszotta a főszerepet az életemben, bevallom őszintén, hogy elfáradtam, illetve nem múlt el nyomtalanul a sok nehéz szezon, több krónikus sérülés is gyötör, ezeket szeretném kikúrálni. Idén júniusban férjhez megyek, így az élet más területein is várnak kihívások” – írta a BRSE csapatkapitánya.Dobi Edina nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben újra pályára lép a BRSE színeiben, ahogyan azt sem, hogy pályafutása befejezése után visszatérjen a békéscsabai klubhoz. „Baran Ádám elnök úrral többször beszéltünk a Békéscsabai Röplabda Akadémiáról, mely projekt egyedülálló Európa szerte, s az én fantáziámat is megmozgatta” – tette hozzá.

„Jelenleg nem tudom, mit hoz a távolabbi jövő, de tény, hogy sokat kaptam ettől a sportágtól, bízom benne, hogy lesz még alkalmam tevékenykedni a magyar röplabda további sikereiért" – zárta sorait Dobi Edina.