Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztos magyar siker az Európa Liga nyitányán

Magabiztos magyar siker az Európa Liga nyitányán

MTI
A magyar női röplabda-válogatott könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a francia csapat felett Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában vasárnap.

A tavaly a World Grand Prix harmadik csoportját megnyert hazai együttes jó játékkal, 74 perc alatt kerekedett riválisa fölé.

Eredmény:
Magyarország-Franciaország 3-0 (16, 19, 20)

a legjobb magyar pontszerzők: Szedmák 12, Pekárik, Sándor, Szakmáry 10-10

A találkozón a magyar csapat bő keretéből ezúttal Bagyinka Fanni és Glembóczki Zóra maradt ki. A franciákkal tétmérkőzésen eddig 19 alkalommal mérkőzött a válogatott, ebből hatszor nyert. Legutóbb tavaly nyáron, Ausztráliában, a World Grand Prix harmadik csoportjának elődöntőjében mérkőzött a két válogatott, akkor a magyarok 3-2-re győztek.

A budapesti összecsapás bemelegítésnél megsérült a házigazda csapat kezdő feladója, Tálas Zsuzsanna, így helyette Bleicher Réka játszott. Ugyancsak a kezdőben kapott lehetőséget a bajnok Békéscsaba mindössze 16 éves ütője, Szedmák Réka.

A mérkőzést a kényszerű változtatás ellenére is jól kezdte a magyar csapat, Szedmák mellett a két németországi légiós, Szakmáry Gréta és a válogatottba három év után visszatérő Sándor Renáta is jól teljesített, így a franciák vezetőedzője, Felix Andre hiába próbálkozott cserékkel is, az első szett simán lett a házigazdáké (25-16).

A második játszma is a hazaiak szája íze szerint alakult, Jan De Brandt szövetségi kapitány együttese jó nyitásokkal és támadásbefejezésekkel folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét (14-10). A magyarok szett közepi rövidzárlatát kihasználva a vendégek egyenlítettek ugyan (19-19), ezt követően viszont nem szereztek több pontot (25-19).

A harmadik játékrész elsöprő magyar játékkal kezdődött (7-1), de nyolcpontos hazai előnyt követően a franciák megrázták magukat, és felzárkóztak (14-10). A folytatásban a vendégek egy pontra is megközelítették a magyarokat, ám ezzel ellőtték minden puskaporukat, így a hazaiak egy elrontott francia nyitást követően diadalmaskodtak (25-20).

A magyarok legeredményesebb játékosa Szedmák Réka volt 12 ponttal.

A nemzeti csapat házigazdaként már tagja a négyes döntőnek, melyet június 14-15-én rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

A csoport másik mérkőzésén:
Horvátország-Finnország 3-0 (21, 24, 19)

A magyar válogatott további programja:

május 23., 18.30: Magyarország-Horvátország, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
május 26., 16.00: Finnország-Magyarország, Tampere
május 30., 20.00: Franciaország-Magyarország, Nancy
június 2., 17.00: Horvátország-Magyarország, Split
június 5., 18.30: Magyarország-Horvátország, Érd Aréna
június 14-15.: négyes döntő, Papp László Budapest Sportaréna

Borítókép: Magyarország-Franciaország Európa Liga mérkőzés

További tartalmak