Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatér Békéscsabára a röpiválogatott alapembere

Visszatér Békéscsabára a röpiválogatott alapembere

facebook.com
Fontos bejelentést tett a zsinórban öt bajnoki címet nyerő Békéscsabai Röplabda SE, hiszen Tálas Zsuzsanna személyében nemzetközi tapasztalattal rendelkező, válogatott feladót igazolt a klub, aki egy éves lengyelországi kitérő után érkezik újra Békéscsabára.

A 25. életévét júliusban betöltő játékos, a szezon végéig érvényes szerződést írt alá és augusztusban kezdi meg a munkát régi-új csapatánál.

A magyar válogatott feladó jó évet zárt Lengyelországban, a magasan jegyzett pontvadászat 6. helyén végeztek az újonc Trefl Proxima Krakow együttesével. Ennek hatására a játékosnak számos külföldi ajánlata volt, illetve a magyar élcsapatok szinte mindegyike megkereste, azonban Ő a BRSE mellett döntött.

„Karrierem talán legfontosabb eseménye a 2019-es hazai rendezésű Európa-bajnokság, így kiemelt jelentősége van, hogy a következő szezonban olyan klubban játszhassak, amely kellő stabilitást és biztonságot ad a számomra. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam külföldön töltött szezonom során, amely nem csak a pályán, hanem azon kívül is segítséget adhat. Megtisztelő, hogy a klub ismét mellettem tette le a voksát. Őszintén elmondom, nem kellett sokat gondolkodnom a döntésem meghozatalában, hiszen Magyarország legjobb klubját választottam, amely nemzetközi szinten is előkelő helyet foglal el. Örömmel és motiváltan térek vissza, célunk, hogy a hazai sorozatokban és az európai kupaporondon is maradandót alkossunk” – nyilatkozta Tálas Zsuzsanna a Békéscsaba Facebook-oldalának.

Baran Ádám klubelnök elmondta, hogy ezen igazolással egy nagyon fontos célkitűzésük teljesült:

„Azt valljuk, hogy a legjobb magyar játékosoknak a legjobb magyar klubban a helye. Ezzel a hitvallással hívtuk haza tavaly közel egy évtizedes légióskodás után Dobi Edinát, míg idén a Tálas Zsuzsi leigazolása volt prioritás. Ismeri a klubot, a körülményeket, valamint maximálisan azonosulni tud elképzeléseinkkel. Azt látom, hogy motiváltabb, mint valaha, hiszünk benne és tudjuk, hogy jó kezekben lesz nála a karmesteri pálca. A már korábban szerződtetett Fábián Fanny és a most leigazolt Tálas Zsuzsi kiváló párt alkotnak feladó poszton. Egy nemzetközi viszonylatban is sikeres együttes irányítását bátran rájuk tudjuk bízni” – nyilatkozta a klubvezető.

A klub kiemelte, hogy a távozó szlovák válogatott Barbora Kosekova remek teljesítményt nyújtott a szezon második felében, szakmailag és emberileg is elégedettek voltak vele, így továbbra is kapcsolatban maradtak. Nem kizárt, hogy a későbbiekben még dolgoznak majd együtt a felek.

 

További tartalmak